Lördag 8 Maj
Stockholm

Petter fick inte ligga trots en miljon likes - men sen då?

Mer än en miljon likes senare.
1 av 2
Mer än en miljon likes senare. Foto: PETTER KVERNENG / FACEBOOK
Petter siktar på en framtid i underhållningsbranschen.
2 av 2
Petter siktar på en framtid i underhållningsbranschen. Foto: Faksimil Youtube

I slutet av januari i år blev Petter Kverneng plötsligt världskändis efter att ha lagt upp en bild på Facebook. Nyheter24 kollar upp hur det påverkade honom.
– Jag har i alla fall fått fler möjligheter till sex.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fortfarande kompis med Christine

– Jo, vi har nog mer kontakt nu än vad vi hade innan bilden las upp. Det var väldigt viktigt för mig att hon var komfortabel med de aktiviteter som jag företog mig i internationella medier efter att bilden las upp, säger han till Nyheter24

Visst kommer ni ihåg Petter Kverneng, 20? Den norske killen som över en natt blev en internetsuccé när han tillsammans med kompisen Cathrine Johansen, 19, la ut en bild på Facebook. Bilden visade de två tittandes rakt in i kameran och Petter höll i en skylt som sa att om bilden fick en miljon likes så skulle Cathrine ligga med honom

Ingen av dem trodde väl egentligen att bilden skulle få någon spridning men mindre än ett dygn senare så var succén ett faktum. En miljon likes nåddes blixtsnabbt. Men inte fick Petter ligga för det.

– Det började som ett skämt och slutade som ett skämt. Jag och Cathrine har en vänskap som inte tillåter något snusk, sa Petter till Nyheter24 då.

Fler möjligheter att ligga

Nästan ett halvår senare kändes det rätt att kolla av läget igen. Att Petter inte fick ligga med Cathrine vet större delen av världen vid det här laget men har bilden fått honom att ligga mer oavsett?

– Jag har i alla fall fått fler möjligheter till sex. Om jag har utnyttjat dessa eller inte låter jag vara en hemlighet, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag är egentligen ett väldigt stort fan av att vakna ensam morgonen efter en fest.

Förutom att möjligheterna att ligga har ökat för Petter så har det nyvunna kändisskapet fört med sig en hel del annat också. Över 23 000 följare på Facebook till exempel.

– Ja, fast jag är inte speciellt aktiv. Jag tror nog att de som följer mig har glömt bort att de gör det. Jag vet liksom inte vad jag ska med alla följare till.

"Hade kunnat tjäna pengar"

Däremot så öppnade kändisskapet upp andra dörrar. Petter siktar på en framtid inom underhållningsbranschen och få har fått lika stor uppmärksamhet utan att behöva göra mer än att slänga upp en bild på internet.

Men dels är han osäker på om den sortens kändisskap är det bästa sättet att slå sig in i branschen och dels kan han känna att han kanske inte utnyttjade situationen maximalt.

– Jag hade världens uppmärksamhet riktad mot mig och hade nog kunnat tjäna en del pengar om jag hade agerat rätt, säger han till Nyheter24.

Oroar sig inte för framtiden

Att bilden för all framtid kommer att ligga på internet är något som Petter är medveten om, men det är ingenting som oroar honom speciellt mycket.

– Jag har inte hamnat i någon situation där det varit ett problem ännu i alla fall.

Han nämner att framtida arbetsgivare väl eventuellt kommer att stöta på bilden om de kollar upp honom, men tycker trots allt att han varit bra på att förklara att det hela var ett skämt och tror att de kommer att ha förståelse för det hela.

– Det hade varit värre om de hade googlat mig och inte hittat någonting alls.

Ett videoklipp med en sjungande Petter:

Kommentera
Kopiera länk
Dela