Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Körde på cyklist – greps efter skryt på Twitter

- 22/05/2013, 20:54 -
Inte så smart kanske.
1 av 3

Inte så smart kanske.

Twitter

Polisen var på tårna.
2 av 3

Polisen var på tårna.

Twitter

Toby Hockley blev påkörd
3 av 3

Toby Hockley blev påkörd

Faksimil BBC

Att twittra om att man gör något brottsligt är knappast en bra idé, vilket en ung kvinna i England nu får erfara.

NORWICH. En ung kvinna i engelska Norwich körde på en cyklande man. Men i stället för att stanna och se hur det gick för den stackars cyklisten körde hon bara vidare.

– Hon träffade mig väldigt hårt, jag hade tur som överlevde. Men när jag reste mig upp var bilen borta. Allt jag vet är att det var en blond kvinna som körde, säger cyklisten Toby Hockley, 29, till BBC.

#bloodycycklists

I stället verkar det som att föraren skrattat gott åt det hela. Strax efteråt publicerades nämligen en tweet av @emmaway20 där hon berättade att hon kört en cyklist av vägen. Något som hon hävdar inte är mer än rätt eftersom att cyklisten ändå inte betalar vägskatt. Hashtaggat med #bloodycyclists.

Vilket självklart inte var ett genidrag eftersom att grejen med Twitter trots allt är att även andra kan se vad du skriver. Inklusive polisen som snart svarade på hennes tweet med en uppmaning om att anmäla sig själv.

Utreds av polisen

Ytterligare en ironisk detalj i det hela är att Hockley inte hade tänkt anmäla incidenten alls, av rädsla för att oroa sin flickvän. Men efter att kvinnans tweet snabbt blev viral retade han upp sig på tonen.

– Hon framstår som löjlig, säger han till BBC .

Händelsen utreds nu av polisen.