Nu kan du banta med Google

Det går redan att söka på flera olika faktorer och sätt. Nu är antal kalorier en av dessa. Så här kan du snart hålla koll på vikten med Google.


Information om medicin

En liknande funktion som Google lanserade i höstas är den som visar upp information om mediciner direkt i sökmotorn. Hur klassas läkemedlet, vad är bieffekterna, kan man ta det om man är gravid - det är några av svaren man kan få direkt till höger när man söker.

Snart kan Google hjälpa dig att hålla koll på vad du stoppar i dig. Genom att helt enkelt fråga sökmotorn "hur många kalorier innehåller x" så kommer resultatet - tillsammans med en hel del annan fakta om näringsinnehåll - upp högst upp bland resultaten.

Över 1 000 frukter, grönsaker, livsmedel och maträtter finns just nu inkluderade i tjänsten som släpptes på torsdagen.

Dröjer i Sverige

"Den här nya näringsinformationen bygger på vårt arbete med 'Knowlegde graph', som sammanställer alla typer av information från hela nätet som inte var lättillgänglig", skriver Googles produktchef Ilya Mezheritsky i ett blogginlägg.

Det kommer dock att dröja innan det går att använda tjänsten i Sverige. Enligt The Next Web lanseras den först på engelska och under de kommande tio dagarna kommer den att spridas i USA. I framtiden kommer andra länder och språk att inkluderas.

Sedan tidigare går det exempelvis att söka efter hur mycket en viss valuta är i en annan, hur långt det är mellan två platser eller översätta olika mått.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/