Nu kan du banta med Google

Det går redan att söka på flera olika faktorer och sätt. Nu är antal kalorier en av dessa. Så här kan du snart hålla koll på vikten med Google.


Information om medicin

En liknande funktion som Google lanserade i höstas är den som visar upp information om mediciner direkt i sökmotorn. Hur klassas läkemedlet, vad är bieffekterna, kan man ta det om man är gravid - det är några av svaren man kan få direkt till höger när man söker.

Snart kan Google hjälpa dig att hålla koll på vad du stoppar i dig. Genom att helt enkelt fråga sökmotorn "hur många kalorier innehåller x" så kommer resultatet - tillsammans med en hel del annan fakta om näringsinnehåll - upp högst upp bland resultaten.

Över 1 000 frukter, grönsaker, livsmedel och maträtter finns just nu inkluderade i tjänsten som släpptes på torsdagen.

Dröjer i Sverige

"Den här nya näringsinformationen bygger på vårt arbete med 'Knowlegde graph', som sammanställer alla typer av information från hela nätet som inte var lättillgänglig", skriver Googles produktchef Ilya Mezheritsky i ett blogginlägg.

Det kommer dock att dröja innan det går att använda tjänsten i Sverige. Enligt The Next Web lanseras den först på engelska och under de kommande tio dagarna kommer den att spridas i USA. I framtiden kommer andra länder och språk att inkluderas.

Sedan tidigare går det exempelvis att söka efter hur mycket en viss valuta är i en annan, hur långt det är mellan två platser eller översätta olika mått.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.