Sökjätten kan införa ett nytt varningssystem.
1 av 3
Sökjätten kan införa ett nytt varningssystem. - Foto: Scanpix
Google har även skapat så kallade internetballonger som ska ge internet åt delar av världen som ännu inte har tillgång till det.
2 av 3
Google har även skapat så kallade internetballonger som ska ge internet åt delar av världen som ännu inte har tillgång till det. - Foto: Scanpix
Ballongerna skickas upp och skickar sedan ner 3G-nät till jorden.
3 av 3
Ballongerna skickas upp och skickar sedan ner 3G-nät till jorden. - Foto: Scanpix

Google kan börja varna för barnporr

Varningsmeddelanden vid sökningar på barnporr eller pedofilnätverk. Det kan vara nästa steg för att bekämpa sexbrott mot barn på internet.


Googleballonger ska sprida internet

Samtidigt som förslaget om varningssystem släppte Google även en nyhet om sin nya "internetballong". Ballongen ska enligt företaget kunna ge internet till de två tredjedelar av världen som ännu inte har tillgång till det.

På lördagen genomfördes det första ballongsläppet på Nya Zeeland. En luftballong skickades upp och ska skicka ner 3G-internet till jorden nedanför. Läs mer om projektet här.

En forskningsrapport från Storbritannien fick flera politiker att gå till attack mot Google. Rapporten visade att över hälften av dem som tittar på barnporr på internet även begår liknande övergrepp.

Nyheten fick flera brittiska politiker att kräva att Google vidtar åtgärder och gör det svårare att söka på barnporr. Och nu verkar det som att sökjätten kan tänka sig att skapa ett varningssystem.

Premiärministern: "Vill ha mer action"

Förslaget som Google överväger innebär att den som söker på ord med kopplingar till barnporr eller pedofilnätverk får ett varningsmeddelande. Meddelandet ska tala om för den som söker att han eller hon begår en olaglig handling.

Enligt experter i ämnet skulle ett sådant system få mer än hälften av sexbrottslingarna att avskräckas från sökningar.

– Det är uppmuntrande att branschen är villig att ta tag i frågan och införa tekniskt stöd till organisationer som bekämpar sexuella övergrepp online. Men jag vill ha mer action. Det är våra barns säkerhet som står på spel, säger premiärministern David Cameron till The Guardian.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.