På LinkedIn kan vem som helst kolla upp dig.
1 av 3
På LinkedIn kan vem som helst kolla upp dig. - Foto: AP/SCANPIX
LinkedIn är ett yrkesnätverk.
2 av 3
LinkedIn är ett yrkesnätverk. - Foto: Ap
Nu kräver en grupp på cirka 5 000 personer att företaget kapar en funktion för blockering.
3 av 3
Nu kräver en grupp på cirka 5 000 personer att företaget kapar en funktion för blockering. - Foto: Ap

Vem som helst kan stalka dig på LinkedIn

LinkedIn har ingen funktion för att kunna blockera personer från att se din profil. Nu har cirka 5 000 personer uttryckt missnöje och vill ha en förändring.


LinkedIn

Är världens största yrkesnätverk med 225 miljoner medlemmar. 

Målsättningen är att koppla samman yrkespersoner från hela världen för att främja deras produktivitet och framgång.

Besök LinkedIn här.

INTERNET. Att ta avstånd från personer på internet som man integillar, eller som man helt enkelt bara vill undvika av någon anledning, är ganskaenkelt. På Facebook och Twitter kan vi bara blockera dessa personer från att sevåra profiler, det vi postar eller twittrar. Men på LinkedIn verkar detta hablivit ett problem som under de senaste månaderna har blossat upp allt mer.

Blev sexuellt trakasserad

En kvinna fick nog när hon såg hur sin tidigare chefförföljde henne på LinkedIn, som tidigare trakasserat henne sexuellt. Nu harcirka 5 000 personer via Change.org uttryckt sitt missnöje med problemet.

Kvinnan skriver att hon snabbt kunde ta bort mail från mannen påFacebook och blockera honom från Twitterkontot, men på LinkedIn fanns han kvar. Där kunde han följa varje steg hon tog. Vidkontakt med kundservice, ska de ha sagt att de inte kunde göra någotså länge kvinnan inte hade ett domstolsbeslut.

Kan reglera offentligheten

Hani Durzy, kommunikationschef på LinkedIn, skriver till Huffington att användare har en rad olika inställningar för att reglera sinoffentlighet. Enligt Durzy kan du ändra detta: 

- Disconnecta från vem som helst i ditt nätverk.

- Anpassa din offentliga profil så att endast de uppgiftersom du vill ska synas, syns i sökmotorerna.

- Ändra titel eller arbetsgivare och så vidare.

- Begränsa vem som ska få se din profilbild och anslutningar.

- Kontrollera vad personer i dit nätverk får se.

Blockera personer?

Problemet har alltså att göra med att den personligainformationen är tillgänglig för människor utanför det begränsade nätverket,skriver Huffington. Durzy nämner således inget om att vi kan blockerapersoner, så som vi kan på Facebook och Twitter.

– Jag vill inte ställa in hela min profil endastför privat bruk, varför ska jag blockera andra potentiella yrkesmässigapersoner från att kunna hitta mig? skrev en annan kvinna på LinkedIn.

Vad företaget kommer att göra åt saken, återstår att se. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.