Ger sig in i en ny marknad?
1 av 2
Ger sig in i en ny marknad? - Foto: Virginia Mayo / AP / SCANPIX
Vilka vinner konsolkriget?
2 av 2
Vilka vinner konsolkriget? - Foto: AP / SCANPIX / Montage

Bygger Google en spelkonsol?

Konkurrensen på konsolmarknaden blir nu ännu tuffare då det ryktas om at Google presenterar en ny konsol till hösten.


"Konsolkriget"

Nyheter24 har tidigare skrivit om det som kommit att kallas för konsolkriget.

Vad kommer egentligen att avgöra vilken spelkonsol som går bäst?

– Den konsol som får flest och bäst spel vinner, sa spelexperten Sofia Hård till Nyheter24 då.

Att Apple planerar att lansera en ny slags klocka, en så kallad iWatch, har det länge ryktats om. Likaså att konkurrenterna på Google då antagligen kommer att kontra, något som en källa med insyn i Googles arbete nu även bekräftar för Wall Street Journal.

Släpps till hösten?

Vad som är mer uppseendeväckande är att samma källa även hävdar att Google även planerar att lansera sin första spelkonsol, eventuellt redan nu till hösten. Enligt Wall Street Journal ska det komma som en reaktion på spekulationerna om att Apple i sin tur planerar att släppa sin spelkonsol i samband med lanseringen av den nya versionen av Apple TV.

Google håller tyst

Konsolen ska, om ryktena nu stämmer, vara baserad på operativsystemet Android. Något som man hoppas ska vara en fördel på den hårda marknaden. Redan i november förra året släpptes Nintendo Wii U och innan jul i år kommer både Playstation 4 och Xbox One finnas ute i handeln.

Nu kan de alltså få konkurrens även från Google, och dimman lättar inte direkt efter det att Google varken vill dementera eller bekräfta Wall Street Journals uppgifter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!