Torsdag 7 Jul
Stockholm

"Unga gravida horor" anmäls – Facebook lät gruppen vara kvar

Sidan är fortfarande uppe trots att den anmälts. Och det är inte första gången.
1 av 4
Sidan är fortfarande uppe trots att den anmälts. Och det är inte första gången. Foto: Faksimil Facebook
Gruppen "Alla tjejer är horor" togs ned efter en polisanmälan.
2 av 4
Gruppen "Alla tjejer är horor" togs ned efter en polisanmälan. Foto: Facebook / Alla tjejer är horor / Faksimil / Montage
En grupp som "skämtade" om kvinnomisshandel stängdes ned efter att flera företag hotade med bojkott mot Facebook.
3 av 4
En grupp som "skämtade" om kvinnomisshandel stängdes ned efter att flera företag hotade med bojkott mot Facebook. Foto: Faksimil Facebook / WAM
Barbro Sörman uppmanade sina följare att anmäla.
4 av 4
Barbro Sörman uppmanade sina följare att anmäla. Foto: Faksimil Twitter

UPPDATERAD. En Facebookgrupp med namnet "Pregnant young whores" har uppmärksammats av flera under torsdagen. Gruppen, som hänger ut och hånar gravida, har anmälts. Till slut plockades den ned.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Mmm gillar ni den här ledsna gravida slampan? Tror ni att hon inte ville bli på smällen?"

Så står det i ett av de inlägg som postats i en Facebookgrupp under namnet "Pregnant young whores" – "Unga gravida horor". Under torsdagen har flera svenskar reagerat mot gruppen och på Twitter uppmanade vänsterpartisten Barbro Sörman sina följare att anmäla den:

– Jag är rätt uppmärksam på alla former av hat på nätet oavsett om det är rasistiskt eller sexistiskt. Jag tycker att Facebook är så dåliga på att handskas med det, särskilt mot kvinnor, säger Sörman till Expressen.

Plockas inte ned

En annan som anmälde var miljöpartisten Julia Finnsiö. Hon gjorde det utifrån två kriterier: "pornografi/nakenhet" respektive "mobbning/trakasserier". I båda fallet blev svaret från det sociala nätverket att gruppen tillåts vara kvar.

– Det känns ganska godtyckligt vad som går igenom och inte. Jag har anmält ett par gånger när jag sett väldigt sexistiskt och rasistiskt material. Det är en gång som det har gått igenom. Annars är det ofta jag ser grejer som väldigt stötande som går igenom, säger Finnsiö till Expressen.

Sent på torsdagskvällen låg sidan fortfarande uppe.

"Alla tjejer är horor"

Nyheter24 har tidigare skrivit om ett liknande fall med en svensk, sluten grupp. Den hette "Alla tjejer är horor" och tilläts också till en början vara kvar. Men efter att gruppen polisanmälts plockades den till slut ned.

Uppdatering 22.30:

Sent på torsdagskvällen verkar gruppen "Pregnant young whores" till slut ha plockats ned av Facebook. Adressen till den leder till en "Sidan kan inte hittas"-ruta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.