Rörde upp känslor.
1 av 2
Rörde upp känslor. - Foto: SCANPIX / Faksimil
Tidigare i veckan bestämde sig Uruguay för att legalisera marijuana.
2 av 2
Tidigare i veckan bestämde sig Uruguay för att legalisera marijuana. - Foto: SCANPIX / Ap

@sweden om marijuana: "Jag skulle legalisera"

Cristopher Banks, som den här veckan sköter @sweden-kontot, skrev tidigare i dag att han är för en legalisering av marijuana. Något som skapat debatt på Twitter.


@Sweden

Twitterkontot @sweden överlämnas till en ny person varje vecka.

Tanken är att twittraren ska dela med sig tankar, åsikter, trender, platser eller annan information som på något sätt är länkat till Sverige.

@sweden är en kampanj från Visit Sweden och har uppmärksammats rejält även tidigare. I positiva ordalag när den amerikanske komikern Stephen Colbert försökte ta över hela kontot men också i betydligt mer negativa ordalag när det visade sig att personen som just då skötte kontot, Robert Pettersson, tidigare hade uttalat sig kränkande om såväl kvinnor som homosexuella.

Den här veckan sköts kontot av Cristopher Banks som tidigare idag ställde frågan om huruvida kontots följare tyckte att det var dags för att legalisera marijuana i Sverige.

 

När Nyheter24 når honom är han lite förvånad över att det inte blivit ännu fler svar. Men han tycker ändå att nivån på debatten varit bra.

– Jag lyfte frågan för att jag gillar diskussioner, och jag ville se om tiden var inne för att ha en sån debatt i Sverige. Och det verkar det vara, säger han.

Banks tror inte heller att Visit Sweden kommer att ha några problem med hans utspel.

– Nej, de vill att man ska vara sig själv, säger han

Många ställde sig dock mot hans uttalande.

Andra var mer ambivalenta

Samtidigt som en hel de höll med fullt ut.

Och andra såg mest ett läge för att dra ett skämt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!