5S är 40 gånger snabbare än den första iPhonevarianten som släpptes 2007.
1 av 2
5S är 40 gånger snabbare än den första iPhonevarianten som släpptes 2007. - Foto: Ap
Tim Cook presenterade operativsystemet iOS7.
2 av 2
Tim Cook presenterade operativsystemet iOS7. - Foto: Ap

Här lurar de Apples nya fingeravtryckssensor

Det dröjde bara ett par dagar. Nu har en tysk hackargrupp lurat Touch ID för att logga in på en iPhone 5S. Men det är ännu oklart om de får några fina priser.


I fredags skrev Nyheter24 om tävlingen om att bli först att hacka Apples fingeravtryckssensor Touch ID. Det tog bara ett par dagar – sedan var det sagt och gjort. Den tyska gruppen Chaos Computer Club har lyckats logga in med ett kopierat fingeravtryck.

I en video som lagts upp på Youtube visar de hur de med hjälp av en latexkopia av fingeravtrycket lyckas logga in i en iPhone 5S.


Svårare än det ser ut

Det är dock inte riktigt lika enkelt som det ser ut. Först och främst behövs puder eller färg för att ta fingeravtrycket. Sedan måste det skrivas ut på ett genomskinligt ark. 

Med hjälp av latex eller lim skapar man sedan ett fejkfinger som läggs på det utskrivna bladet. Det tunna latexlagret plockas bort och andas på för att bli lite fuktigt – sedan går det att använda, skriver Chaos Computer Club på sin hemsida.

Kan gå miste om lösensumman

Än så länge är det dock inte alls säkert att tyskarna vinner lite drygt 120 000 kronor, inklusive en pornografisk bok och flera flaskor sprit.

Tävlingens grundare Nick Depetrillo vill se ett videoklipp som visar hela processen:

"Om någon gör latexkopior av dina fingrar har du större problem"

Andra är kritiska till om det verkligen ska räknas som en "säkerhetsmiss" av Apple. Kommer någon verkligen tycka det är värt att gå igenom allt det arbetet för att fejka någons fingeravtryck?

Apples nyaste smartphone, iPhone 5S, släpptes på fredagen och sålde slut i USA på bara ett dygn.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!