Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nio sätt att förbättra batteritiden med iOS7

- 02/10/2013, 11:36 -
Via kontrollcentret kan man förbättra batteritiden på flera sätt.
1 av 5

Via kontrollcentret kan man förbättra batteritiden på flera sätt.

Platsbaserade iAds kan stängas av.
2 av 5

Platsbaserade iAds kan stängas av.

Spotlight-sökningen slukar batteri.
3 av 5

Spotlight-sökningen slukar batteri.

iOS7 släpptes för två veckor sedan.
4 av 5

iOS7 släpptes för två veckor sedan.

AP/Scanpix

Så här ser iOS7 ut i en iPhone 5S respektive 5C.
5 av 5

Så här ser iOS7 ut i en iPhone 5S respektive 5C.

AP/Scanpix

Alltid när det kommer en uppdatering till Apples operativsystem blir den naturliga reaktionen: "Den slukar allt mitt batteri!". Här är tipsen för att undvika det.

Äter uppdateringen till iOS7 upp batteriet på din iPhone?? Du är förmodligen inte ensam. Men nu kan en räddning vara på väg. Här är nio tips, sammanställda av Huffington Post, för att förbättra batteritiden.

1. Ändra spotlightinställningarna

Med nya "Spotlight" kan man söka i allt innehåll på telefonen bara genom att dra ned uppifrån på hemskärmen. Men att indexera allt tar upp mycket plats och energi från telefonen. Man kan välja vad som ska vara sökbart om man går in på Inställningar > Allmänt > Spotlight-sökning.

2. Stäng av AirDrop när det är möjligt

På iPhone 5 eller nyare finns funktionen AirDrop som låter användaren dela filer med andra via wi-fi. Funktionen behöver dock inte vara på när den inte används. AirDrop kan inaktiveras från kontrollcentret.

3. Sänk ljusstyrkan

Ett klassiskt knep för den som vill spara batteritid. Ställ in ljusstyrkan på skärmen efter ditt eget behov i stället för att ha den på "auto". Kanske behöver du inte ha en lika starkt upplyst skärm – i så fall sparar du batteri. Även ljusstyrkan kan ändras i det nya kontrollcentret.

4. Stäng av parallaxfunktionen

Som Nyheter24 skrev om på tisdagen mår vissa illa av att använda iOS7. En förklaring är parallaxfunktionen – att bakgrundsbilden hänger med i telefonens lutning. Vinklas telefonen åt höger, flyttas bakgrundsbilden lite åt höger den också. Det ger inte bara yrsel utan slukar också batteri. Parallax kan stängas av via Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Minska rörelse.

5. Stäng av wi-fi och bluetooth

Om man är på resande fot och varken använder wi-fi eller bluetooth slukar funktionerna ändå batteri. Därför är det ett klassiskt knep att stänga av de båda när man inte behöver dem. Detta görs lättast via kontrollcentret.

6. Inaktivera automatiska nedladdningar

Numera laddas uppdateringar till appar automatiskt ned från App Store. Detta gäller även exempelvis musik, videos och böcker som du köpt via iTunes. Om köpet gjorts till en annan enhet laddas innehållet automatiskt ned även till din iPhone. De automatiska nedladdningarna kan stängas av via Inställningar > iTunes och App Store.

7. Stäng av dina platser

En iPhone sparar nu dina senast besökta platser och annan liknande information, bland annat för att kunna ge guidning och tips men också för att kunna rikta annonser. Detta tar en hel del energi och det finns därför två funktioner man kan stänga av. Dels "platsbaserad iAd", dels "vanliga platser". Båda dessa kan stängas av via Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster > Systemtjänster.

8. Gör slut med Siri

Det är dags nu. Det håller inte längre. Det är inte du, det är jag. Nu måste vi gå skilda vägar, Siri. Röststyrningsfunktionen är en rejäl batterislukare. Om du inte använder Siri så ofta – stäng av helt. Detta görs via Inställningar > Allmänt > Siri.

9. Använd inte en dynamisk bakgrundsbild

Visst är det snyggt, men det drar batteri så det bara skriker om det. De nya bakgrundsbilderna med prickar som rör sig lite svagt är inte ett alternativ för den som vill spara på sitt batteri. Välj i stället en av de snygga stillbilderna genom att gå in på Inställningar > Bakgrundsbilder och ljusstyrka > Bakgrundsbild > Stillbilder.