Flera har hört av sig till Andreas efter Blocketannonsen.
1 av 4
Flera har hört av sig till Andreas efter Blocketannonsen. - Foto: Faksimi Blocket/Privat
Så här kan en bild inifrån gymmet se ut.
2 av 4
Så här kan en bild inifrån gymmet se ut. - Foto: Privat
Man får även en bild på väg till gymmet och en bild på väg därifrån.
3 av 4
Man får även en bild på väg till gymmet och en bild på väg därifrån. - Foto: Privat
Här är hela annonsen.
4 av 4
Här är hela annonsen. - Foto: Blocket

Nu kan du betala någon som tränar åt dig – medan du vilar i soffan

Nu kan du köpa träningsbilder och Runkeeper-resultat. Allt för att dina följare ska tro att du tränar när du i själva verket äter chips i soffan.
– Folk hör av sig och vill att jag ska träna åt dem, säger Andreas som har lagt upp en Blocketannons där han säljer "träningsbevis".


Annonsen

"I stockholmsområdet kan du få hjälp att visa dina nära och kära vilken hurtbulle du är (innerst inne) utan att du behöver lyfta ett finger! 

Jag tränar, du får credd! I priset ingår: 

- 5 bilder med mobilkamera varav 2st till och från lokalen samt 3 inifrån som "bevis" att du varit där. 

- Du får en kort text att klistra in på din facebookprofil som beskriver hur fantastiskt det var att få komma iväg, eller hur jobbigt det var att träna så hårt, efter så lång vila.

- Dagspecifika detaljer om träningen som väder, vind och klockslag 

- Allt skickas via mail eller SMS. 

Vill du få en uppdatering i någon av apparna Funbeat, Nike Runnig +, ShapeUp eller Runkeeper så går det bra".

Vill du att dina följare ska tro att du tränar? Då har räddningsdykaren, brandmannen och träningsbloggaren Andreas lösningen.

För 250 kronor per gång tränar han åt dig och lovar fem bilder, kortare texter och "dagsspecifika detaljer" om träningen som väder, vind och klockslag. Han utlovar även uppdateringar i olika träningsappar som Runkeeper och Shape Up. Blocketannonsen "Jag tränar åt dig" har blivit en fullständig succé – men hur allvarlig är Andreas egentligen?

– Det började som ett roligt projekt att hålla på med när jag var föräldraledig. Jag har funderat på sociala medier och hur måna vi är om att visa upp ett perfekt eller i alla fall någorlunda bra yttre. Jag ville se om det kanske gått så långt att folk är villiga att betala för att få någon som kan sticka ut och springa och få ett resultat i till exempel Runkeeper, säger han till Nyheter24, och fortsätter:

– Folk vill odla sin digitala träning även när de själva helst av allt vill krypa ner i soffan med en påse chips.

Har fått en balettförfrågan

Tanken var att annonsen i värsta fall skulle skapa lite nyfikenhet och driva trafik till sajten Superkroppen. Men allt eftersom visningarna började öka strömmade även jobbförslagen in.

– Det har gått från att vara en rolig grej som skulle visa på att vi i värsta fall hamnar här i framtiden till att folk faktiskt hört av sig och vill att jag ska träna åt dem. Jag har svårt att avgöra om det är fejk eller inte. En kille ville att jag skulle dansa balett eftersom han förlorat ett vad mot sina kompisar. Det tackade jag nej till. 

Kan du tänka dig att driva det här som ett företag?

– Jag hoppas verkligen inte att det här går att driva som ett företag. Det vore för bisarrt. Då har vi hamnat någonstans där jag inte tänkte att vi var riktigt än. Men eftersom folk hört av sig har jag insett att jag kanske måste ut och ta ett löppass.

Hur många timmar i veckan kan du köra?

– Som det ser ut, med tanke på mitt vanliga arbete, så måste jag hålla igång minst tre gånger i veckan. Kan jag hitta en synergieffekt där jag springer till gymmet, tränar och sen springer hem så skulle jag nog kunna producera totalt 15 inlägg i veckan.  

/
/
Gym
/
ID
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.