Hund
Hittade bortsprungen hund – tack vare Reddit - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Hittade bortsprungen hund – tack vare internetforum

Redditanvändaren P1percub tappade bort sin hund Jack. Men tack vare ett hjälpsamt forum kunde hon till slut återförenas med sin bästa vän.


Följ historien

Läs hela tråden på Reddit.

HOUSTON. "Snälla hjälp mig hitta min försvunna hund. Han blev påkörd av en bil i morse".

Så skrev användaren P1percub på ett av Reddits underforum förra veckan. Vad hon inte visste då var att historien skulle få ett mycket lyckligt slut.

40 000 visningar

Bilden på hennes hund Jack, en blandning av pit bull och labrador, fick på kort tid över 40 000 visningar på Imgur. Användarna på den sociala länktipsningssidan Reddit visade upp sig från sin allra bästa sida, skriver Huffington Post.

Flera användare kontaktade djursjukhus och veterinärer i hopp om att hitta hunden. Men det var först när användaren MycroStanza satte P1percub i kontakt med personer som jobbar med lokal djurvård som sökandet ledde till ett genombrott.

Träffade annan användare på vägen

En kvinna hörde av sig som hade fått syn på Jack. På vägen till henne träffade P1percub en av de andra användarna som hjälpt henne – Hominine. Det var först när han frågade om hon sett en hund som de insåg att de haft kontakt via Reddit.

"Jag ville krama honom där och då", skrev P1percub.

Till slut kunde hon återförenas med sin bästa vän.

"Vi hittade snabbt kvinnan som hade Jack inom synhåll. Han verkade ganska skrämd men kom springandes till mig direkt. Herregud, jag finner inte ord", skriver den glada hundägaren i en tacksam kommentar i Reddittråden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.