Genius at work? Appleanvändare uppges vara "smartare".
1 av 2
Genius at work? Appleanvändare uppges vara "smartare". - Foto: Koji Sasahara / AP / TT
En Google Nexus-mobil.
2 av 2
En Google Nexus-mobil. - Foto: AP / TT

Har du en iPhone? Då är du smartare än andra

En brittisk undersökning har försökt ta reda på hur "smarta" personer med olika smartphones är. Och det visade sig att iPhoneanvändarna vann klart.


Testa dig själv

Här kan du själv genomföra det brittiska testet.

Om det inte är något själva telefonen gör med användarna så kanske de som har en iPhone bara helt enkelt är "smartare"? 

I alla fall, en brittisk undersökning visar att de som använder Apples smartphones faktiskt lyckas bättre (och blir klara snabbare) i ett slags IQ-test. Den så kallade studien genomfördes av spelbolaget Ladbrokes genom ett antal frågor som skulle besvaras på tid.

Hur många månader har 28 dagar?

Appleanvändare klarade testet på i snitt 94 sekunder, tätt följda av de med Google- och Samsung-mobiler. Allra sämst lyckades Blackberryanvändare – där var genomsnittet 118 sekunder.

Enligt Daily Mail var en av frågorna hur många månader som består av 28 dagar. En annan var hur många nior som finns mellan talen 1 och 100. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.