Beatrice Ask
Beatrice Ask – en global nätsuccé - Foto: Bildkälla: Maja Suslin / TT / Annika Af Klercker / TT

Beatrice Ask – en global nätsuccé

VIsst blev justitieministerns satirmiss på Facebook en världsnyhet – men framför allt så har historien blivit en global nätsuccé. På Reddit och Imgur flödar skämten om Beatrice Ask.


Världsnyhet

Efter att The Local-artikeln hamnat överst på Reddits startsida plockades nyheten om Ask upp av nyhetsbyrån AP. Detta innebar att artikeln om hennes blunder hamnade på flera stora nyhetssajter, däribland Huffington Post, The Guardian och Washington Post.

Det började med en ordentlig miss av justitieminister Beatrice Ask på Facebook. Dels vet hon tydligen inte att det är högst otroligt att någon överdoserar cannabis. Dels vet hon inte skillnaden mellan en vanlig nyhetssajt och satirsajten Daily Currant.

Via ett svenskt Hitlerhån har reaktionerna på Asks miss blivit globala. Den engelskspråkiga tidningen The Local skrev om Hitlervideon, en artikel som sedan hamnade allra högst upp på den sociala länktipsningssidan Reddits förstasida.

Reddit har totalt 3 miljarder sidvisningar i månaden, enligt Daily Dot.

"I'm not with her"

I tråden jämfördes hon med den amerikanske kongressledamoten Hank Johnson, som trodde att ön Guam skulle kunna tippa över om det stod tillräckligt många på ena sidan. En annan tog upp Kanadas före detta försvarsminister Paul Hellyer, som i dagarna hävdat att minst fyra utomjordiska arter besökt Jorden under flera tusen år.

Sent på tisdagskvällen toppade en bild om Ask sajten Imgur, där användare laddar upp bilder av många olika slag. Sajten har 3,4 miljarder sidvisningar i månaden.

Att Ask toppade Imgur fick en svensk användare att lägga upp den här gifbilden:

Proppen ur på "Sweddit"


På Reddits svenska underforum har skämten och hånen givetvis haglat om Ask. Den här seriestrippen från humormagasinet Statens ovänner var ett av de som lades upp:

Andra har roat sig med att lista saker som är möjliga med Ask fast de inte är normala.

/
Senaste nytt

Experten: Lugn i räntestormen, husdrömmen springer inte ifrån dig

Äldre par dog av sjukdom

Mordutredningen kring ett äldre par som hittats döda i Åsele kommun läggs ner. Den rättsmedicinska undersökningen visar att paret avled på grund av sjukdom, skriver polisen på sin sajt.

Ja till nya EU-regler om miljöbrott

Tuffare straff och mer likartad behandling i hela EU är tänkt att bli följden när nya miljöbrottsregler nu spikats av EU-parlamentet i Strasbourg.

Vasaloppet 2024: Tv-tider, rekord och resultat

Vasaloppet 2024 går av stapeln i början av mars. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar inför den anrika tävlingen.

G20-ministrar tror på global mjuklandning

Det har blivit allt troligare att den globala ekonomin är på väg att mjuklanda, enligt ett utkast till ett uttalande från regeringarna i G20-länderna.

Microsofts nya AI-satsning granskas av EU

It-jätten Microsoft satsar 15 miljoner euro i den franska AI-uppstickaren Mistral. Nu meddelar EU-kommissionen att avtalet ska granskas av konkurrensskäl.