Beatrice Ask
Beatrice Ask – en global nätsuccé - Foto: Bildkälla: Maja Suslin / TT / Annika Af Klercker / TT

Beatrice Ask – en global nätsuccé

VIsst blev justitieministerns satirmiss på Facebook en världsnyhet – men framför allt så har historien blivit en global nätsuccé. På Reddit och Imgur flödar skämten om Beatrice Ask.


Världsnyhet

Efter att The Local-artikeln hamnat överst på Reddits startsida plockades nyheten om Ask upp av nyhetsbyrån AP. Detta innebar att artikeln om hennes blunder hamnade på flera stora nyhetssajter, däribland Huffington Post, The Guardian och Washington Post.

Det började med en ordentlig miss av justitieminister Beatrice Ask på Facebook. Dels vet hon tydligen inte att det är högst otroligt att någon överdoserar cannabis. Dels vet hon inte skillnaden mellan en vanlig nyhetssajt och satirsajten Daily Currant.

Via ett svenskt Hitlerhån har reaktionerna på Asks miss blivit globala. Den engelskspråkiga tidningen The Local skrev om Hitlervideon, en artikel som sedan hamnade allra högst upp på den sociala länktipsningssidan Reddits förstasida.

Reddit har totalt 3 miljarder sidvisningar i månaden, enligt Daily Dot.

"I'm not with her"

I tråden jämfördes hon med den amerikanske kongressledamoten Hank Johnson, som trodde att ön Guam skulle kunna tippa över om det stod tillräckligt många på ena sidan. En annan tog upp Kanadas före detta försvarsminister Paul Hellyer, som i dagarna hävdat att minst fyra utomjordiska arter besökt Jorden under flera tusen år.

Sent på tisdagskvällen toppade en bild om Ask sajten Imgur, där användare laddar upp bilder av många olika slag. Sajten har 3,4 miljarder sidvisningar i månaden.

Att Ask toppade Imgur fick en svensk användare att lägga upp den här gifbilden:

Proppen ur på "Sweddit"


På Reddits svenska underforum har skämten och hånen givetvis haglat om Ask. Den här seriestrippen från humormagasinet Statens ovänner var ett av de som lades upp:

Andra har roat sig med att lista saker som är möjliga med Ask fast de inte är normala.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.