Stockholm

Beatrice Ask – en global nätsuccé

Beatrice Ask
Beatrice Ask – en global nätsuccé. Foto: Bildkälla: Maja Suslin / TT / Annika Af Klercker / TT

VIsst blev justitieministerns satirmiss på Facebook en världsnyhet – men framför allt så har historien blivit en global nätsuccé. På Reddit och Imgur flödar skämten om Beatrice Ask.


Läs mer
Världsnyhet

Efter att The Local-artikeln hamnat överst på Reddits startsida plockades nyheten om Ask upp av nyhetsbyrån AP. Detta innebar att artikeln om hennes blunder hamnade på flera stora nyhetssajter, däribland Huffington Post, The Guardian och Washington Post.

Det började med en ordentlig miss av justitieminister Beatrice Ask på Facebook. Dels vet hon tydligen inte att det är högst otroligt att någon överdoserar cannabis. Dels vet hon inte skillnaden mellan en vanlig nyhetssajt och satirsajten Daily Currant.

Via ett svenskt Hitlerhån har reaktionerna på Asks miss blivit globala. Den engelskspråkiga tidningen The Local skrev om Hitlervideon, en artikel som sedan hamnade allra högst upp på den sociala länktipsningssidan Reddits förstasida.

Reddit har totalt 3 miljarder sidvisningar i månaden, enligt Daily Dot.

"I'm not with her"

I tråden jämfördes hon med den amerikanske kongressledamoten Hank Johnson, som trodde att ön Guam skulle kunna tippa över om det stod tillräckligt många på ena sidan. En annan tog upp Kanadas före detta försvarsminister Paul Hellyer, som i dagarna hävdat att minst fyra utomjordiska arter besökt Jorden under flera tusen år.

Sent på tisdagskvällen toppade en bild om Ask sajten Imgur, där användare laddar upp bilder av många olika slag. Sajten har 3,4 miljarder sidvisningar i månaden.

Att Ask toppade Imgur fick en svensk användare att lägga upp den här gifbilden:

Proppen ur på "Sweddit"


På Reddits svenska underforum har skämten och hånen givetvis haglat om Ask. Den här seriestrippen från humormagasinet Statens ovänner var ett av de som lades upp:

Andra har roat sig med att lista saker som är möjliga med Ask fast de inte är normala.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.