Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Facebook vill förstå allt du lägger upp

- 31/01/2014, 10:00
They're watching you...
1 av 3

They're watching you...

TT

Facebook-vd:n Mark Zuckerberg.
2 av 3

Facebook-vd:n Mark Zuckerberg.

Paul Sakuma/AP/Scanpix

Han berättade om AI-planerna när Facebook redovisade sina resultat för fjärde kvartalet.
3 av 3

Han berättade om AI-planerna när Facebook redovisade sina resultat för fjärde kvartalet.

AP / TT BILD

De jobbar redan med riktade annonser och spionerar på vad du gör. Men i framtiden vill Facebook förstå innebörden av varenda liten status du lägger upp.

"Storebror ser dig" är så 1900-tal. På 2000-talet gäller snarare "Mark Zuckerberg ser dig". På onsdagen avslöjade Facebookgrundaren och vd:n det sociala nätverkets framtida planer när det gäller artificiell intelligens.

"Det verkliga värdet blir om vi kan förstå meningen med allt innehåll"

Det handlar bland annat om att datorer ska kunna identifiera märket på en läskburk i en bild med mycket detaljer. Facebook vill även kunna läsa av hur användarna mår när de skriver en statusuppdatering.

– Det verkliga värdet blir om vi kan förstå meningen med allt innehåll som människor delar. Då kan vi använda oss av mycket mer relevanta erfarenheter i allt vi gör, sa Zuckerberg när Facebook presenterade sina resultat för 2013 års fjärde kvartal, skriver Huffington Post.

Fem år framåt

Zuckerberg hävdar att denna teknik kommer märkas av först om fem år – då upplevelsen helt kan förnyas för Facebookanvändarna.

Har Facebook spårat ur?