They're watching you...
1 av 3
They're watching you... - Foto: TT
Facebook-vd:n Mark Zuckerberg.
2 av 3
Facebook-vd:n Mark Zuckerberg. - Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix
Han berättade om AI-planerna när Facebook redovisade sina resultat för fjärde kvartalet.
3 av 3
Han berättade om AI-planerna när Facebook redovisade sina resultat för fjärde kvartalet. - Foto: AP / TT BILD

Facebook vill förstå allt du lägger upp

De jobbar redan med riktade annonser och spionerar på vad du gör. Men i framtiden vill Facebook förstå innebörden av varenda liten status du lägger upp.


Läsa av raderad text

Facebook kan redan läsa av mycket av användarnas aktivitet. Det har tidigare avslöjats att det sociala nätverket till och med kan se vad du skrivit in i statusraden – och sedan raderat. Alltså något som aldrig lagts upp på din sida.

"Storebror ser dig" är så 1900-tal. På 2000-talet gäller snarare "Mark Zuckerberg ser dig". På onsdagen avslöjade Facebookgrundaren och vd:n det sociala nätverkets framtida planer när det gäller artificiell intelligens.

"Det verkliga värdet blir om vi kan förstå meningen med allt innehåll"

Det handlar bland annat om att datorer ska kunna identifiera märket på en läskburk i en bild med mycket detaljer. Facebook vill även kunna läsa av hur användarna mår när de skriver en statusuppdatering.

– Det verkliga värdet blir om vi kan förstå meningen med allt innehåll som människor delar. Då kan vi använda oss av mycket mer relevanta erfarenheter i allt vi gör, sa Zuckerberg när Facebook presenterade sina resultat för 2013 års fjärde kvartal, skriver Huffington Post.

Fem år framåt

Zuckerberg hävdar att denna teknik kommer märkas av först om fem år – då upplevelsen helt kan förnyas för Facebookanvändarna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har Facebook spårat ur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kinesiska miljonstäder sjunker

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

En 35-årig man som suttit häktad misstänkt för mord på en närstående kvinna i Ronna i Södertälje i mars har släppts.

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

En man i 30-årsåldern har tagits på Arlanda med en väska full med pengar. Polisen utreder händelsen som penningtvättsbrott.

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.