Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kampanjar mot testikelcancer – med snoppar i sockar

- 26/03/2014, 19:26
1 av 11

Instagram

2 av 11

Instagram

3 av 11

Instagram

4 av 11

Instagram

5 av 11

Instagram

6 av 11

Instagram

7 av 11

Instagram

8 av 11

Instagram

9 av 11

Instagram

10 av 11

Instagram

11 av 11

Instagram

En ny hashtag har tagit över internet – nämligen #cockinasock. Syftet? Att uppmärksamma och samla in pengar till förmån för testikelcancer.

STORBRITANNIEN. Förra veckan erövrade den uppskattade kampanjen #nomakeupselfie sociala medier. Den startades av 18-åriga Fiona Cunningham i Storbritannien och uppmanade tjejer att ta en bild på sig själva utan smink och i samma veva skänka pengar till välgörenhet, och allra helst till Cancer Research UK. Efter bara en vecka hade initiativet lett till att över åtta miljoner pund – motsvarande ca 85 miljoner kronor – hade skänkts till cancerforskning, skriver Metro UK.

Uppmärksammar testikelcancer

Nu har alltså en ny variant av kampanjen kommit – #cockinasock.

Även detta initiativ har sina rötter i Storbritannien, men har sedan starten även spridit sig till USA, skriver International Business Times.

Instagramflöden svämmar nu över av killar framför speglar, på huvud och i grupp som har iklätt sina penisar i en strumpa och sedan tagit kort på sig själva. 

Detta initiativ går ut på att uppmärksamma testikelcancer och i samma veva samla in pengar till cancerforskning. Testikelcancer drabbar främst unga- och medelåldersmän, men prognosen för att bli botad är god om sjukdomen upptäcks i tid. Det är därför extra viktigt att uppmärksamma sjukdomen, skriver International Business Times

Behåbilder för cancer

Nyheter24 har tidigare skrivit om liknande initiativ, till exempel varianten på NekNomination som döptes om till NipNomination och gick ut på att ta ett kort på sig själv, någon annan eller kanske en katt i behå och i samma veva skänka pengar. 

Se ett urval av #cockinasock-bilderna i bildspelet ovan.