Det är inte alla som ser framemot mästerskapet.
Det är inte alla som ser framemot mästerskapet. - Foto: TT Bild

9 anledningar till att hata på fotbolls-VM

I dag kickar fotbolls-VM igång. Nyheter24s Magda Omerspahic listar nio anledningar till att störa sig på mästerskapet.


LISTA. Trots att hela världen älskar mästerskapet så är vi ändå ett antal människor som inte ser lika mycket fram emot den här månaden.

1. Skriken

De där skriken som gör att ens hjärta gör en tillfällig livspaus när ens partner vrålar vid mål, straff och foul. Utrusta dig med hörselskydd.

Bildkälla

2. Svetten

Att komma in i ett rum där det har suttit typ fem personer som har kollat på en match, hejat och skrikit är som att komma in i en svettbastu. Alla vet hur det stinker. Euuw.

Bildkälla

3. Osocial

Din partner eller kompis blir superosocial och har plötsligt varken tid eller lust att hänga med dig för att hen – och jag citerar – "måste koncentrera sig" inför en match.

Bildkälla

4. Teveprogrammen

Du har bänkat dig framför teven, ordnat med godiset och parkerat dig i soffan för att se din favvoserie, men gissa vad? Den gick visst inte! Varför? För att någon match går just då. ALLA bra program är inställda – i en MÅNAD. Ej ok.

Bildkälla 

5. Semester

Det är jobbigt med partners som tar ut sin semester under VM och förväntar sig att deras partner ska förstå när de "bara" ska kolla resultatet medan du "ändå ligger och solar". Jahapp, hänga själv på stranden – mysigt. Not.

Bildkälla

6. Ligga

Det får du bara göra när hens lag har vunnit en match. Skulle hens lag förlora så kan du glömma kvällsmyset för då är man inte sugen på något. Förutom att gråta kanske.

Bildkälla

7. Pengarna

Din partner är anledningen till Den Nuvarande Finanskrisen i ert förhållande. Hen har nämligen lagt cash på en ny (!!!) teve för att er gamla inte "duger" eftersom hen inte kan urskilja varje specifik grässtrå på planen. Dessutom har hen planer på att betta på varenda match.

Bildkälla

8. Tiderna

Det här med att Brasilien ligger på andra sidan klotet påverkar din partners (och din) dygnsrytm. Lägga sig sent, äta sent. Din partner är ett vrak månaden senare.

Bildkälla

9. Kläderna

Halsdukarna, matchtröjorna och det övriga "fotbollspyntet" som medföljer får plötsligt ligga framme i lägenheten. Tur att det bara rör sig om en månad var fjärde år. Sedan är det bara att tjoffa in allt i garderoben och slippa se de grälla färgerna.

I sin fotbollsoutfit känner sig din partner så här:

Bildkälla

Bonustips

LÄMNA DIN PARTNER! 

Bildkälla

Haha, skoja.

Men, lämna din partner i fred i ungefär en månad. Låt hen glo på teve, svettas, bli tjock av all pizza medan du fortsätter vara din otroligt fantastiska jag.

Häng i stället med likasinnade och prata om allt möjligt förutom fotboll. Det räcker med att du får lyssna på det när du är hemma.

Bonustips 2

Ursäkta sexismen – men, alla trevliga fotbollskroppar när de slänger av sig tröjorna. He… hehe.

Bildkälla

Bonustips 3

Visst, du gillar inte fotbollshysterin men du kan dra andra fördelar av hela evenemanget och exempelvis lära dig mer om den brasilianska kulturen, lyssna på musiken och ha värsta sommarfeelingen.

Woho! Fest!

/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du följa VM?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

En kraftig brand har utbrutit på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Spiran på byggnaden har kollapsat, och kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

En besökande fransman försökte stoppa knivmannen som dödade flera personer i ett köpcentrum i Sydney i helgen. Nu kan han belönas med medborgarskap, föreslår Australiens premiärminister Anthony Albanese.

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.