Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Busschauffören Torbjörns film gör succé på Facebook

Torbjörn gör succé med sin busschaufförfilm.
1 av 2

Torbjörn gör succé med sin busschaufförfilm.

Faksimil Facebook/Montage

Torbjörns bussfilm.
2 av 2

Torbjörns bussfilm.

Youtube

Nyheter | 28/08/2014 12:20

Torbjörn Larsson från Järfälla kör buss på en ganska lite trafikerad linje. Hans ironiska video gör nu succé på nätet.

Busschauffören Torbjörn Jansson kör linje 557 mellan Kungsängen och Håtuna kyrka. Linjen är måttligt trafikerad och under en färd i veckan dokumenterade han sin resa med en video.

Torbjörn filmar den stillsamma landsvägen, stannar vid ett stopp och konstaterar att det inte står någon och väntar. "Det är ingen som vill åka med mig", utbrister han sedan skämtsamt.

– Det är alltid ganska lite folk och linjen finns för de bofasta. Så det varierar men i bland händer det grejer som till exempel när det plötsligt står 100 kor på vägen, säger han till Nyheter24.

Ironisk grej

I city har chaufförerna full upp med att passa tider och dylikt. Yrket kan vara stressigt och med videon ville Torbjörn med ironi belysa den lite lugnare sidan. 

– Det är allmänt känt att det är ett stressigt jobb med förseningar, barnvagnar och folk som står överallt. Ofta får man höra hur jobbigt och stressigt alla har det men det här är ju raka motsatsen. 

Succé på Facebook

Torbjörn postade sin video på Facebook. Nära 10 000 personer har gillat filmen och över 500 har delat. I kommentarsfältet är det flera som uttrycker uppskattning.

– Jag använder inte Facebook så mycket men brukar lägga upp klipp med min musik som jag gör. Det är alltid kul med kommentarer och så. Just det här var ju en skojgrej, säger Torbjörn och fortsätter:

– Egentligen tycker jag att det är märkligt att det blivit en så stor grej. Över 9 000 som gillat nu men visst, det är kul när det regnar in reaktioner. 

Se filmen här: 


Skulle du vilja åka med Torbjörn?