Fredag 7 Okt
Stockholm

Gillar du köp och sälj på Facebook? Då lär du älska det här

Mark Zuckerberg
1 av 2
Mark Zuckerberg. Foto: TT Bild
2 av 2
. Foto: Skärmdump Blocket

Facebook lanserar en ny säljfunktion. Kan det här bli en mardröm för Blocket?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Blocket säger sig vara den största köp- och säljmarknaden i Sverige, men de får nu konkurrens av Facebook. Facebook har nämligen lanserat en ny funktion som gör det möjligt att köpa och sälja saker på sajten, vilket de själva berättar om i ett pressmeddelande. 

 

Bildkälla: TT bild

Det har länge funnits flera Facebook-grupper som är inriktade på att antingen byta, sälja eller köpa saker och den nya funktionen är tänkt att underlätta för dessa. Det är nu möjligt för medlemmarna av dessa grupper att välja till säljfunktionen när de gör ett inlägg. 

Konkurrerar med Blocket

I praktiken innebär det att det går att lägga till en beskrivning av produkten som säljs, ett pris och vart den kan hämtas. Det ger även säljaren möjlighet att få en överblick över sålda produkter och det är lätt att markera inläggen som antingen sålda eller tillgängliga, uppger Facebook.  

 

Bildkälla: Skärmdump Blocket

Facebook har även gått ut med att de kommer att fortsätta lansera nya funktioner som kommer underlätta för säljgrupperna. Detta kan innebära ytterligare konkurrens för Blocket och andra eftersom det finns en risk för att privatpersoner som tidigare köpt och sålt saker på sajten kommer att byta plattform till Facebook. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.