Mark Zuckerberg
1 av 2
Mark Zuckerberg - Foto: TT Bild
2 av 2
- Foto: Skärmdump Blocket

Gillar du köp och sälj på Facebook? Då lär du älska det här

Facebook lanserar en ny säljfunktion. Kan det här bli en mardröm för Blocket?


Blocket säger sig vara den största köp- och säljmarknaden i Sverige, men de får nu konkurrens av Facebook. Facebook har nämligen lanserat en ny funktion som gör det möjligt att köpa och sälja saker på sajten, vilket de själva berättar om i ett pressmeddelande. 

 

Bildkälla: TT bild

Det har länge funnits flera Facebook-grupper som är inriktade på att antingen byta, sälja eller köpa saker och den nya funktionen är tänkt att underlätta för dessa. Det är nu möjligt för medlemmarna av dessa grupper att välja till säljfunktionen när de gör ett inlägg. 

Konkurrerar med Blocket

I praktiken innebär det att det går att lägga till en beskrivning av produkten som säljs, ett pris och vart den kan hämtas. Det ger även säljaren möjlighet att få en överblick över sålda produkter och det är lätt att markera inläggen som antingen sålda eller tillgängliga, uppger Facebook.  

 

Bildkälla: Skärmdump Blocket

Facebook har även gått ut med att de kommer att fortsätta lansera nya funktioner som kommer underlätta för säljgrupperna. Detta kan innebära ytterligare konkurrens för Blocket och andra eftersom det finns en risk för att privatpersoner som tidigare köpt och sålt saker på sajten kommer att byta plattform till Facebook. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.