Starka reaktioner på nätet efter kvinnas död

Familjen tvivlar på polisens historia.


28-åriga Sandra Bland var på väg till en arbetsintervju när hon blev stoppad av polisen för att hon inte använde blinker när hon bytte fil. Hon greps av polisen och tre dagar senare hittades hon död i sin cell, skriver the Guardian. Enligt polisen i Texas ska hon ha tagit sitt eget liv i cellen.

Sandra Blands syster säger till BBC att hon tycker att polisen retade henne och gjorde fel. Enligt polisen begick Bland självmord i cellen genom att hänga sig själv.

På nätet är det många som vägrar tro på polisens historia. Det hävdas bland annat att Sandra Blanch ska ha varit död på sin mugshot.

Många menar att det som skett är ett resultat av rasism och jämför polisens behandling av Sandra Blanch med hur Dylann Roof togs om hand.

Blands mamma, Geneva Reed-Veal, tror inte på att Bland skulle ha tagit sitt eget liv, vilket Dallas morning new skriver om.

Polisen har släppt film från tillfället då hon greps och den anklagas för att vara redigerad, vilket the Guardian skriver om. Polisen förnekar att den ska vara klippt på något sätt.

Distriktsåklagare säger att Sandra Blands död ska utredas som ett vanligt mord.

Det här ska vara uppsatt på platsen där hon blev stoppad av polisen.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!