Onsdag 27 Okt
Stockholm

Patrik Nilssons inlägg om flyktingbarn hyllas nu av tusentals

Patrik Nilsson.
Patrik Nilsson. Foto: Partik Nilsson.

Patrik tröttnade på uttalanden som inte byggde på någon källkritik.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela

Partik Nilsson jobbar med ensamkommande flyktingbarn och skrev ett inlägg på Facebook där han främst riktar sig till de som skriver kritiska kommentarer om flyktingar och invandrare utan att ha någon källkritik.

Inlägget har nu delats nästan 24 000 gånger.

– Det är en överraskning. Jag skrev inlägget i ren frustration och hade ingen aning om att det skulle bli så stort. Men baktanken med det var väl att folk ska få upp ögonen, säger Partik till Nyheter24.

I inlägget skriver han bland annat:

– Ni sitter här i Sverige i er trygga bubbla och har inte en jävla aning om vad det är ni säger. Jag skulle vilja se hur ni mår av att ha IS, Boko Haram, Al-Shabab eller talibaner efter er.

Patrik berättar att han skrev inlägget för att han tröttnade på att se uttalanden som inte byggde på någon källkritik.

– Det blir så många rykten och fel information sprids om ett ämne som är så pass viktigt. Hur allt sprids på internet är helt sjukt. Jag jobbar ju med det här och vet hur det faktiskt funkar, säger han.

Inlägget har i skrivande stund nästan 2 500 kommentarer.

– En del reagerar så starkt och kommentarer jag fått på inlägget gör en ju mörkrädd. Men jag gick igenom dem igår och 80 procent tycker att det är bra så man kan ju hoppas att det genomsyrar Sveriges befolkning, säger Patrik.

Partik berättar att han vill sprida kunskap om hur verkligheten ser ut.

– Jag tror att mycket vad folk tycker om flyktingar och invandring handlar om okunskap, de vet inte vad som gäller. Alla får ha sina åsikter såklart men då ska man också veta hur det egentligen är, säger han.

Läs Partiks inlägg i sin helhet här:


Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela