Vad du gillar på Facebook avslöjar vem du är.
1 av 2
Vad du gillar på Facebook avslöjar vem du är. - Foto: Christine Olsson/TT
Dina likes kan till exempel visa om du är singel.
2 av 2
Dina likes kan till exempel visa om du är singel. - Foto: Ap / TT

Så kan dina likes på Facebook avslöja din personlighet

Vad du gillar kan visa vem du är.


Professorn Michael Kosinki, vid Stanfords Graduate School of Buisness, har skapat ett verktyg som kan läsa av din personlighet genom att se vad du har gillat på facebook. The Independent skriver att allt från din politiska färg, ditt känslomässiga tillstånd och din intelligens kan förutses bara genom dina likes på sajten.

Kosinki har utvecklat dataprogrammet tillsammans med University of Cambridge och han menar att det till exempel går att se om någons föräldrar är skilda eller inte, något som överraskade honom.


Bildkälla: TT

– Jag kunde inte tro att föräldrars skilsmässa, även om den skedde för många år sedan, påverkar vad du gillar på Facebook. Till och med om skilsmässan skedde för 30 till 40 år sedan, säger han.

För att förutse vem du är används programmet Apple Magic Sauce. Om du tillåter programmet att göra det kan det undersöka olika aspekter av ditt liv, som ditt kön och om du är singel eller inte samt hur nöjd du är med livet.


Bildkälla Häftigt men också lite läskigt.

Det enda som faktiskt krävs för att det ska fungera är att du har gillat tillräckligt många grejer som stämmer överens med det som finns i programmets databas, enligt The Independent.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du att Facebook ska veta vem du är?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.