Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är inlägget som Facebook inte ville att du skulle se

1 av 14

skärmdump

2 av 14

skärmdump

3 av 14

tt bild

4 av 14

tt bild

5 av 14

tt bild

6 av 14

tt bild

7 av 14

tt bild

8 av 14

tt bild

9 av 14

tt bild

10 av 14

tt bild

11 av 14

tt bild

12 av 14

tt bild

13 av 14

tt bild

14 av 14

tt bild

Nyheter | 22/09/2015 13:08

Bara bröst blev för mycket för fejjan.

När rörelsen Free The Nipple hade stor demonstration i Malmö på söndagen blev intresset väldigt stort, och en debatt väcktes om hur vi ser på kvinnors kroppar, och hur framför allt bröst sexualiseras.

Nyheten om demonstrationen var en av de mest lästa artiklar på Nyheter24 under söndagen och måndagen, men Facebook gillade inte att vi delade länken. Alls.

På måndagskvällen fick samtliga medarbetare ett meddelande om att posten tagits bort. Även Sydsvenskan, som gjort en nyhet om demonstrationen, fick sitt inlägg bortplockat.

På pr-byrån Spotlight, som har hand om Facebooks presskontakter i Sverige, menar man att Facebook inte kommenterar enskilda fall och hänvisar till sajtens regler, där det gårt att läsa följande:

"We remove photographs of people displaying genitals or focusing in on fully exposed buttocks. We also restrict some images of female breasts if they include the nipple, but we always allow photos of women actively engaged in breastfeeding or showing breasts with post-mastectomy scarring."

För en kvinna är det med andra ord okej att ha bröst om du ammar eller visar upp ärr som kommit till efter bröstcanceroperation. Annars blir du censuerad. Fräscht.

Bläddra i bildspelet ovan om du vill se bilderna från demonstrationen.

är verkligen kvinnobröst sämre än mansbröst?