Zuckerberg med stora visioner.
1 av 4
Zuckerberg med stora visioner. - Foto: TT
I kampanjen hans företag driver är även stora stjärnor med.
2 av 4
I kampanjen hans företag driver är även stora stjärnor med. - Foto: TT
Som tex Bono.
3 av 4
Som tex Bono. - Foto: TT
4 av 4
- Foto: TT

Mark Zuckerberg ska ge internet till alla i världen

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg planerar att ge alla i världen internet till år 2020. Eller det är vad han hoppas på i alla fall.


Att Mark Zuckerberg är en driven person är inte direkt någon nyhet, men nu har Facebook-grundaren tagit sig an en riktig utmaning. Hans plan är nämligen att ansluta varenda enskild person i världen till internet lagom till 2020.

"Tillgängligt för alla"

Initiativet är en del av att försöka hjälpa människor i nöd och skära ner på den globala fattigdomen, skriver Uk buisness insider.

Det var under ett FN-forum som Zuckerberg meddelade att hans företag ska vara med i en kampanj som syftar till att göra internet tillgängligt för alla. Stjärnor som Bono, Charlize Theron och Bill Gates är också delaktiga i kampanjen.


TT

Bono och Zuckerberg har tillsammans skrivit en debattartikel där de förklarar varför de tror att internet kan göra världen bättre.

    "I detta århundrade är global utveckling och global sammankoppling nära. Om man vill hjälpa människor med föda, att läka, utbilda och anställa sig runt om i världen, måste vi ansluta världen också. Internet ska inte tillhöra endast tre miljarder människor, som det gör i dag. Det bör ses som en nödvändighet för utveckling och ett verktyg som gör större saker möjliga." skriver Zuckerberg och Bono i NY Times.

    /
    /
    De senaste nyheterna direkt i din inkorg!