Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon säger Fuck you och Hejdå till Facebook – med nakenbild

Eva Råberg säger "Fuck You" till Facebooks regler.
1 av 4

Eva Råberg säger "Fuck You" till Facebooks regler.

Privat

Hon ogillar facebooks regler.
2 av 4

Hon ogillar facebooks regler.

TT

För att visa sin poäng la hon upp en bild där hennes bröst syntes.
3 av 4

För att visa sin poäng la hon upp en bild där hennes bröst syntes.

Privat

Så här skrev hon.
4 av 4

Så här skrev hon.

Faksimil / Facebook

Nyheter | 01/11/2015 22:30

Till slut fick Eva nog av Facebooks orättvisa regler för bilder på kroppar. I ett inlägg postade hon en nakenbild på sig själv – och det bevisade bara hennes poäng ännu en gång.

Eva Råberg har fått nog av Facebooks regler. Därför postade hon ett inlägg med en nakenbild där hon pekade "Fuck you" och sa "Hej då" till det sociala mediet.

Hon berättar att spiken i kistan blev när hon såg en speciell Facebookgrupp. Gruppen lägger upp adresser till flyktingboenden varvat med musik om mordbrand. Hon berättar att hon, och flera andra, anmälde gruppen, men den fick ändå ligga kvar.


Bildkälla: TT

– Samtidigt är Facebook löjligt petiga när det gäller nakenhet. Inte minst när det gäller den kvinnliga kroppen. De förklarar det med att vissa målgrupper är "särskilt känsliga" för "denna typ av innehåll". Och det provocerar mig enormt när det samtidigt enligt deras regler är fritt fram att lägga ut adresser till ensamma flyktingbarn, skriver hon till Nyheter24.

Och hon hade helt rätt.

– Så min tanke var att ge ett sista långfinger till Facebook och bevisa min poäng genom att lägga ut en bild som jag visste skulle provocera deras konstiga regler. Några timmar senare hade dom tagit bort bilden, skriver hon, och fortsätter:

– Det är alltså fritt fram att visa främlingsfientlighet och uppmuntra till fysiska angrepp på Facebook. Men du kan inte visa en kvinnlig bröstvårta. Jag vill inte vara en del av ett sådant community.

Tycker du facebooks regler är bra?