Eva Råberg säger "Fuck You" till Facebooks regler.
1 av 3
Eva Råberg säger "Fuck You" till Facebooks regler. - Foto: Privat
Hon ogillar facebooks regler.
2 av 3
Hon ogillar facebooks regler. - Foto: TT
För att visa sin poäng la hon upp en bild där hennes bröst syntes.
3 av 3
För att visa sin poäng la hon upp en bild där hennes bröst syntes. - Foto: Privat

Hon säger Fuck you och Hejdå till Facebook – med nakenbild

Till slut fick Eva nog av Facebooks orättvisa regler för bilder på kroppar. I ett inlägg postade hon en nakenbild på sig själv – och det bevisade bara hennes poäng ännu en gång.


Eva Råberg har fått nog av Facebooks regler. Därför postade hon ett inlägg med en nakenbild där hon pekade "Fuck you" och sa "Hej då" till det sociala mediet.

Hon berättar att spiken i kistan blev när hon såg en speciell Facebookgrupp. Gruppen lägger upp adresser till flyktingboenden varvat med musik om mordbrand. Hon berättar att hon, och flera andra, anmälde gruppen, men den fick ändå ligga kvar.


Bildkälla: TT

– Samtidigt är Facebook löjligt petiga när det gäller nakenhet. Inte minst när det gäller den kvinnliga kroppen. De förklarar det med att vissa målgrupper är "särskilt känsliga" för "denna typ av innehåll". Och det provocerar mig enormt när det samtidigt enligt deras regler är fritt fram att lägga ut adresser till ensamma flyktingbarn, skriver hon till Nyheter24.

Och hon hade helt rätt.

– Så min tanke var att ge ett sista långfinger till Facebook och bevisa min poäng genom att lägga ut en bild som jag visste skulle provocera deras konstiga regler. Några timmar senare hade dom tagit bort bilden, skriver hon, och fortsätter:

– Det är alltså fritt fram att visa främlingsfientlighet och uppmuntra till fysiska angrepp på Facebook. Men du kan inte visa en kvinnlig bröstvårta. Jag vill inte vara en del av ett sådant community.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du facebooks regler är bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.