Polisen uppmanar nu folk att inte tveka att ringa 112 i en nödsituation eller om man misstänker att ett brott håller på att ske.
1 av 3
Polisen uppmanar nu folk att inte tveka att ringa 112 i en nödsituation eller om man misstänker att ett brott håller på att ske. - Foto: TT Bild
"Det är bättre att du ringer 112 en gång för mycket än att inte reagera alls. Många drar sig för att ringa 112 trots att de kanske ser något som polisen borde känna till. Ring ändå – då har du i alla fall försökt hjälpa till, vilket vi är tacksamma för", skriver polisen på Facebook.
2 av 3
"Det är bättre att du ringer 112 en gång för mycket än att inte reagera alls. Många drar sig för att ringa 112 trots att de kanske ser något som polisen borde känna till. Ring ändå – då har du i alla fall försökt hjälpa till, vilket vi är tacksamma för", skriver polisen på Facebook. - Foto: TT BILD
Inlägget har i skrivande stund delats över 560 gånger och fått över 2400 "gilla"-markeringar.
3 av 3
Inlägget har i skrivande stund delats över 560 gånger och fått över 2400 "gilla"-markeringar. - Foto: BILDBYRÅN

Polisens uppmaning: Ring hellre 112 en gång för mycket än inte alls

Polisen vill att du inte tvekar.


"Du ser en kille bli misshandlad på tågstationen, det är mycket folk men ingen gör något. Då tänker du ”Någon annan måste ju redan ha ringt 112! Men tänk om alla andra tänker som du?"

Så inleder polisen sitt Facebookinlägg där de uppmanar folk att inte tveka att ringa 112 i en nödsituation eller om man misstänker att ett brott håller på att ske.

– Det är bättre att du ringer 112 en gång för mycket än att inte reagera alls. Många drar sig för att ringa 112 trots att de kanske ser något som polisen borde känna till. Ring ändå – då har du i alla fall försökt hjälpa till, vilket vi är tacksamma för, skriver polisen på Facebook.

Inlägget har i skrivande stund delats över 560 gånger och fått över 2400 "gilla"-markeringar.

Polisen skriver vidare i inlägget att det även finns de som ringer 112 för att beställa pizza. Det är däremot inget som man rekommenderar.

– Tro det eller ej, men larmcentralen får in samtal om allt möjligt. Tänk på att när du ringer 112 utan att tänka efter innan, tar upp tid för den som faktiskt behöver hjälp på riktigt, skriver polisen som uppmanar till att dela inlägget.

Här är polisens inlägg på Facebook i sin helhet:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ringt 112 någon gång?
Tack för din röst!