Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Micke om sitt hyllade inlägg: "Det är sorgligt att jag som man ses som en hjälte"

- 01/04/2016, 20:43 -
Mickes inlägg har engagerat tusentals.
1 av 3

Mickes inlägg har engagerat tusentals.

Dejan Petrovic /Facebook

Micke hyllas nu som en hjälte – något han inte riktigt gillar själv.
2 av 3

Micke hyllas nu som en hjälte – något han inte riktigt gillar själv.

Dejan Petrovic

Läs hans hyllade inlägg här.
3 av 3

Läs hans hyllade inlägg här.

Micke skrev ett inlägg på sin Facebook i ren frustration efter att han gått hem en kväll från tunnelbanan.

Micke Mårtensson skrev ett inlägg på Facebook i ren frustration efter att han klev av tunnelbanan en kväll och märkte att en tjej tittade bakåt, kände sig otrygg och tog ut sina hörlurar, något som fick honom att sakta ner.

I inlägget skriver han att det är ett samhällsproblem när kvinnor känner sig osäkra och att alla män är potentiella våldtäktsmän, ett inlägg som gått viralt och fått stor uppmärksamhet.

– Jag skrev i ren frustration, det är förjävligt att det ska vara såhär. Både för schyssta och härliga män och för alla tjejer som inte kan känna sig trygga, säger han till Nyheter24.

Inlägget har redan fått över 12 000 delningar, vilket gör honom både glad och ledsen.

– Jag hade inte förväntat mig det här. Det är sorgligt att jag som kille blir hyllad som hjälte när det finns kvinnor som driver den här frågan hela tiden, säger han.

Han tror själv att inlägget har skapat stor debatt då alla känner igen sig. Han har själv varit med om liknande situationer tidigare och hans vänner likaså.

– Det är vanligt, det har blivit en norm att tjejer känner sig otrygga. Att tjejer hellre tar taxi än tunnelbana och att de kollar tiden innan de går för att säkerställa att de inte får stå för länge vid busshållplatsen, säger han.

Att tjejer blir begränsade i sin vardag på grund av otrygghet är något Micke menar är ett samhällsproblem, vilket han ville få ut med sitt inlägg.


– Jag ville bara reagera, göra något. Jag vill att människor ska förstå vad jag menar, säger han.

Läs inlägget här: