Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma postade mäktig stund på man och son – Facebook klarade inte av det nakna

- 16/05/2016, 16:46 -
Heather är fotograf.
1 av 4

Heather är fotograf.

Facebook

Heather Whitten postade bild på sin man och sjuka son i duschen.
2 av 4

Heather Whitten postade bild på sin man och sjuka son i duschen.

Facebook

Det nakna blev för mycket för Facebook.
3 av 4

Det nakna blev för mycket för Facebook.

Facebook

Heathers profilbild utmanar också Facebooks regler.
4 av 4

Heathers profilbild utmanar också Facebooks regler.

Facebook

Heather Whittens bild plockades bort från Facebook och hennes konto stängdes ner. "Jag var så förvånad över hur många som missade hela historien och inte kunde se bakom det nakna".

I november år 2014 fick Heather Whittens son Fox en oförklarlig salmonellaförgiftning. Han blev så dålig att han spydde och hade diarré om vart annat. Pappan till pojken och Heathers man bestämde sig för att ta med pojken in i duschen för att försöka hålla pojkens feber nere. Med pojken i knäet lät han spyan och diarrén sköljas ner med vattnet.

– När jag satt i duschen var jag helt överväldigad av scenen som utspelade sig framför mig. Den här mannen. Den här maken, partner och pappan. Han hade så mycket tålamod, så mycket kärlek och han var så stark med vår lilla son i knäet. Hans viskningar sa till Fox att han skulle bli okej, skriver Heather i ett inlägg på Facebook.

Mitt i den mäktiga stunden bestämde Heather, som är fotograf, för att plocka fram kameran och föreviga stunden. Bilden postade hon sedan på Facebook. Problemet var bara att inte alla tog emot bilden så bra.

– Jag var så förvånad över hur många som missade hela historien och inte kunde se bakom det nakna. Folk hängde upp sig på att båda var nakna och att de var i duschen. Jag hade gått över gränsen. Bilden var för intim. Jag håller inte med.

Bildkälla: Facebook

Bilden plockades till slut ner av Facebook och Heathers konto stängdes ner. Men det tystade henne inte. Istället la hon upp bilden en gång till med en förklaring till hur hon känner.

– Du kanske aldrig kommer att ta bilder av din familj på samma sätt som jag, men det ger dig inte rätten att tysta min röst. Att ta bort min rätt att dela våra upplevelser på en ocensurerat sätt. Det finns ingenting med den här bilden som är sexuellt, skriver hon i sitt inlägg och fortsätter:

– Det här är viktigt för mig och jag hoppas att det en dag kommer att finnas en plattform som välkomnar den här typen av frihet för familjer och artister som jag själv.

I skrivande stund verkar det som att inlägget blivit borttaget ännu en gång.

Borde bilden tas ner?