Kanske är den en verklig spågurka... vem vet.
Kanske är den en verklig spågurka... vem vet. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Den finska spågurkan förutser vem som kommer vinna EM – och har alltid rätt

År 2010 var det en bläckfisk som förutsåg utgången i de flesta matcher. Men nu kommer ett nytt orakel – en finsk gurka.


Den gröna frukten (kom igen, det är ingen grönsak) besitter en fantastisk förmåga att förutse framtiden. Fotbollsprofeten aka gurkan som heter Ennustajakurkku har hittills haft rätt i matcherna Ryssland/Slovakien, Rumänien/Schweiz och Spanien/Tjeckien, skriver Metro.

Den ena matchen den faktiskt haft fel i är Irland/Sverige där den förutsåg en Irländsk vinst. Men oraklet har även här en förklaring.

“Det är inte alltid lätt att tolka framtidens tecken. Jag förutsåg två irländska mål, men jag kunde inte tyda att ett av dem skulle komma att vara ett självmål.” (Försvararen Ciaran Clark gjorde ett självmål i andra halvlek)

Och den hade rätt även i England/Wales matchen.

Fotbollsprofetsgurkans metoder är väldigt simpla och påminner mycket om snurra flaskan. Innan varje match lägger gurkan ut ett inlägg på Facebook. Gurkan snurras och det lag den hamnar närmast är det lag som kommer gå segrande ur matchen, skriver brittiska Metro.

Kvällens match mellan Tyskland och Polen verkar sluta med tysk vinst.


En annan person som har en intim koppling till en gurka är den här kvinnan som sorgligt nog krävdes av en gurka under sex.

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på gurkans kraft?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radios app ligger nere

Sveriges Radios app i mobilen är delvis ur funktion. Felmeddelandet som visas för användare anger att SR har tekniska problem.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.