Lördag 8 Maj
Stockholm

Svensk polis varnar: Människor går runt som zombies i klungor på stan

Polisen varnar för "zombieliknande" personer.
1 av 3
Polisen varnar för "zombieliknande" personer. Foto: TT
Men det är ju bara Pokémon Go-fans!
2 av 3
Men det är ju bara Pokémon Go-fans!. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Som går runt och stirrar.
3 av 3
Som går runt och stirrar. Foto: Ap

Polisen har sett "zombieliknande" varelser överallt i sitt område och varnar nu människor för att inte tänka på sin omgivning.

Kommentera (66)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisen uppmärksammar allmänheten på "zombieliknande" och märkliga personer som vandrat runt i Haninge och Nynäshamn. Själva eller i klungor av flera går dem runt och har en tendens att stirra ner i mobilen samtidigt som de letar runt till synes förvirrade.

Ni kan säkert redan nu gissa vad det handlar om. Spelet Pokémon Go har minsann tagit världen med storm – och inte lämnat Sverige förskonat. Det är någonting som även polisen märkt av.


I ett Facebook-inlägg skriver polisen i Haninge och Nynäshamn att "det ser roligt ut och framförallt är det nyttigt att komma ut och röra på sig". Gruppchef och yttre befäl Magnus berättar att hans anhöriga gått nästan tre mil på två dagar.

Men med det uppmuntrande kommer också en varning. Verkligheten försvinner inte bara för att man har kul och spelar spel. "Trafikregler är fortfarande en realitet som måste följas och då framför allt för att inga trafikolyckor skall uppstå och att någon kanske blir skadad. Vi vill inte att det händer. Personer har exempelvis tvärstannat med bilen längst en väg för att fånga en Pokémon", skriver polisen på Facebook.

Fortsättningsvis skriver polisen också att man måste respektera andra människor – och därmed inte bara vandra in på andras tomter eller företags stängda områden. Det är ju som bekant hemfridsbrott eller olaga intrång.

Sen menar polisen också att andra kan bli oroliga när man ser personer som ser förvirrade ut. "Det kan alltså vara bra att förklara vad man gör".

Polisen tror också att det här bara är början på hypen eftersom spelet inte är släppt i Sverige än. Så summan av kardemumman är alltså ha roligt – men använd sunt förnuft och glöm inte världen omkring dig. Eller som polisen avslutar inlägget med: "människor är mjuka och bilar är hårda".

Här kan du läsa inlägget i sin helhet:

Spelar du Pokémon Go?
Tack för din röst!
Kommentera (66)
Kopiera länk
Dela