Courtney var besatt av att vara smal – nu är hon känd för sina kurvor

Hon övertränade och var ständigt på olika dieter, men nu rockar hon sina naturliga kurvor. Och fick hundra tusen Instagram-följare på köpet.


Courney Black hade missbrukat träning i flera år och provade ständigt nya, extrema dieter. Men efter att ha rasat i vikt till att väga under 43 kilo insåg hon att hennes liv begränsats till att tänka på vad hon åt och oroa sig för om hon åt för mycket, skriver The Mirror.

Så 19-åringen bestämde sig för att lägga ner bantandet, släppa drömmen om att bli supersmal och i stället fokusera på att må bra. Hon startade också ett Instagram-konto för att dokumentera sin resa, vilket visade sig vara en riktig hit eftersom hon i dag har över hundra tusen följare.

Nu visar Courtney stolt upp sin kurviga kropp i jobbet som träningsmodell och halvtid som personlig tränare i London.

– När jag var yngre ville jag vara så smal som möjligt. Jag älskade långa smala ben och små midjor. Jag hade gått ner så mycket i vikt att folk kommenterade på min Instagram att jag såg döende ut. Jag älskar mina kurvor nu och jag skäms över hur jag brukade träna och äta, säger hon.

Hon vill nu förmedla till andra tjejer att hälsa och välmående alltid ska komma i första hand, och att man får oroa sig för hur man ser ut så länge det första är fixat. Precis som hon valde att göra för ett år sedan.

Innan förändringen gick Courtney på en farlig lågkalori-diet och tränade två gånger om dagen, och hoppade över middagen. Hon beskriver att hon brukade vakna vid fem på morgonen för att gå till gymmet och springa minst minst 1 mil, för att sedan styrketräna. Till frukost åt hon grekisk yoghurt med bär.

– Jag gick sedan tillbaka till gymmet vid lunch innan jag åt kycklingbröst med grönsaker. Middag åt jag inte men jag brukade unna mig ett äpple eller en fettfri yoghurt.

Hon mobbades då i sociala medier för sin smalhet. Och när hennes ständiga fixering vid mat och träning började påverka hennes humör, och hennes relationer med vänner och familj kände hon att "nu fick det vara nog".

Sommaren 2015 började hon en ny livsstil. Först gick det trögt men sedan lossnade det och nu äter Courtney fem mål mat om dagen och har en varierad diet.

– Jag har blivit en storätare nu, och jag försöker göra alla mina mål så stora som möjligt. Och jag tränar på gym fem till sex gånger i veckan bara för att jag älskar det. Jag älskar mina kurvor nu och har äntligen insett hur attraktiva de är, säger hon till The Mirror.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Nike äntligen insett att alla kvinnor tränar och använder en plus size modell i sin senaste kampanj.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du mått dåligt över din vikt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.