Calle, 9 år, älskade sin nya Snorlax som han äntligen hade lyckats fånga.
1 av 5
Calle, 9 år, älskade sin nya Snorlax som han äntligen hade lyckats fånga. - Foto: Pokémon Go / Privat
Hans mamma Angelléna berättar för Nyheter24 om uppståndelsen som har skett det senaste dygnet.
2 av 5
Hans mamma Angelléna berättar för Nyheter24 om uppståndelsen som har skett det senaste dygnet. - Foto: Privat
Finaste Snorlax-målningen av Calle själv.
3 av 5
Finaste Snorlax-målningen av Calle själv. - Foto: Privat
Calle på Pokénad med familjen.
4 av 5
Calle på Pokénad med familjen. - Foto: Pokémon Go / Privat
Anne-Lee Nilsson, initiativtagaren till insamlingen.
5 av 5
Anne-Lee Nilsson, initiativtagaren till insamlingen. - Foto: Privat

Calle, 9, kärleksbombas efter sorgen: "Jag ville ge grabben hopp"

Nioåriga Calle var fullständigt förtvivlad efter sin förlust. Den kärleksfulla insatsen från främmande medmänniskor berör nu tusentals.


Sommarens stora fluga Pokémon Go engagerar spelare över hela världen. Vi har alla läst berättelser om hur spelet gör skillnad för människor på de mest oväntade sätt.

Den senaste i raden att verkligen få uppleva det, är Angelléna Forsell från Stockholm. Hennes sons hjärtekrossande upplevelse under gårdagen har på kort tid vänts till den finaste tänkbara solskenshistorien.

– Min nioåring Calle älskar att vara ute och röra på sig. Det känns som att spelet är skapat för honom. Det har blivit en familjegrej och ett helt fantastiskt tillskott i våra liv, säger Angelléna till Nyheter24.

Hennes son har varit så lycklig över det senaste tillskott i sitt Pokédex och ville gärna visa upp sin värsting Snorlax för andra spelare.

Men lyckan vände snart till fullständig bestörtning.

Angelléna berättade i förtvivlan om händelsen i ett inlägg i den stora gruppen Pokémon GO Sverige på Facebook senare under kvällen.

– Vi försökte verkligen trösta Calle. Killarna bad om ursäkt sen och vi har pratat med deras föräldrar, så de är fullt insatta i det här. Det är egentligen ett avslutat kapitel, men Calle är såklart fortfarande väldigt ledsen över förlusten av sin Snorlax, säger Angelléna.

Men hon vill understryka att kärnan i det här är inte det som hände mellan pojkarna, för barn är barn och sånt händer. Det hon däremot vill lyfta fram är det fantastiskt fina som hände efter att hon skrev det nu virala Facebookinlägget.

Det fick snabbt hundratals kommentarer och reaktioner, trots att hon skrev det sent på kvällen. En av alla som blev berörda av hennes historia var Anne-Lee Nilsson från Eskilstuna.

– Jag lyckades själv få Lapras och Snorlax dagen innan och kunde genast sätta mig in i situationen. Då är jag ändå vuxen och har inga barn. Men jag har erfarenhet av mobbing som liten och tyckte så synd om barnet, det var så otroligt elakt gjort, säger Anne-Lee till Nyheter24.

Hon skrev därför ett eget inlägg i samma grupp, där hon uppmuntrade andra medlemmar att tillsammans med henne hjälpa Calle på traven att få tag i sin älskade Snorlax igen.


Responsen var överväldigande.

– Jag tänkte att 10 kronor är inga pengar, men det blir ju mycket om vi hjälps åt. Och det var så många som hörde av sig och ville hjälpa till. Min enda tanke var att ge grabben nytt hopp om människor, säger Anne-Lee.

Calles mamma berättar att hon skrev sitt första inlägg i förhoppning om att kanske få ett tiotal kommentarer som hon kunde visa som stöd för sin son och muntra upp honom lite med.


– Som förälder reagerar man ju starkt när det händer ens barn något. Det gick på ren instinkt, Calle är ju min minsting. Sen rullade det iväg, som en Pokémonboll kan man säga. Några timmar senare hade en insamling plötsligt dragits igång och jag skämdes nästan för att det blev så stort, säger Angelléna.

Hon känner samtidigt att insamlingen fyller ett väldigt gott syfte och att all hjälp från medmänniskor kommer bidra till att Calle snart kanske kan få tag i en Snorlax snart igen.

– Jag tror att många kunde relatera till det här, jag har fått många fina privatmeddelanden från folk med glada och stöttande tillrop. Det finns sån energi i det här spelet, det fascinerar mig vilket engagemang det skapar. All kärlek och allt stöd är så häftigt.

– Calles äldre syskon och barnens mormor och mostrar spelar Pokémon Go och även många av våra grannar. Det för oss samman, vi har alltid något att prata om nu, fortsätter Angelléna.

I den stora Facebookgruppen har hon skickat ett stort tack till alla främlingar som har bidragit till att göra Calle glad igen, med hjälp av Anne-Lees fina initiativ.

– Jag trodde inte det skulle bli så stort, det var ju bara en enkel gest som plåster på såren till en väldigt ledsen kille. Jag skulle också bli ledsen om min Snorlax blev borttagen. Jag tycker om att fånga Pokémon och kläcker ägg på mina hundpromenader. Hälsa till Angelléna att jag hoppas sonen känner sig lite bättre till mods idag, säger Anne-Lee.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Bobbo, 5 år, som blev hotad under första dagen i skolan på grund av sin hudfärg. Hennes mammas inlägg har berört hundratusentals människor. Här kan du läsa en intervju med mamman om den fina responsen efter inlägget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du Pokémon Go?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.