Sophie fick en allvarlig allergisk reaktion på hårfärgen.
1 av 4
Sophie fick en allvarlig allergisk reaktion på hårfärgen. - Foto: Wales Online
Sophie har färgat sitt hår förut utan att få en reaktion.
2 av 4
Sophie har färgat sitt hår förut utan att få en reaktion. - Foto: Wales Online
Men den här gången hade hon inte samma tur.
3 av 4
Men den här gången hade hon inte samma tur. - Foto: Wales Online
Tack vare att hennes salong gjorde ett hudtest av färgen på Sophie blev det inte värre än en svullen hals. Om de inte gjort det skulle Sophie ha kunnat dö.
4 av 4
Tack vare att hennes salong gjorde ett hudtest av färgen på Sophie blev det inte värre än en svullen hals. Om de inte gjort det skulle Sophie ha kunnat dö. - Foto: Wales Online

Sophie kunde ha dött av hårfärgen – nu vill hon varna andra

Det Sophies frisör gjorde kan ha räddat hennes liv. Nu vill hon varna andra som funderar på att färga håret.


Sophie Warren från Troedyrhiw, Storbritannien kan ha sin frisör att tacka för att hon fortfarande lever. Den obehagliga händelsen började med att Sophie färgade sitt hår blont hemma. Resultatet blev dock inte som hon ville så hon bestämde sig för att färga hos en professionell frisör, skriver Wales Online.

Hon gick till sin vanliga salong Hairport Hair för att få en tid. I samband med besöket gjorde hennes frisör också ett hudtest av färgen. Salongen har som rutin att göra hudtester för att undvika allergiska reaktioner hos kunden.

Frisören satte därför två små klickar hårfärg bakom Sophies öra, och sade att hon behövde vänta minst 48 timmar innan hon fick komma tillbaka för att färga hela håret.

Sophie tänkte inte så mycket mer på det utan tog tåget hem. Men så fort hon klev av vid sin station insåg hon att något var väldigt, väldigt fel.

Bildkälla: Wales Online

– Så fort jag klev av tåget svullnade mina öron upp. Jag torkade bort hårfärgen direkt, men hela min hals var redan svullen.

Dagen efter var Sophie ännu svullnare och den allergiska reaktionen verkade eskalera mer och mer. Hon började få svårt att andas och det gjorde fruktansvärt ont. Samma dag åkte hon in till akutmottagningen på Prince Charles Hospitals.

Bildkälla: Wales Online

Läkarna sade att det var tur att salongen gjort det rutinmässiga hudtestet på Sophie för om det inte gjorts hade hon kunnat dö till följd av den allvarliga reaktionen.

– Jag har färgat håret några gånger förut och då har jag inte reagerat alls. Men om den där färgen hade kommit i kontakt med mitt huvud hade jag dött. Det är inte värt risken, om de inte utfört testet hade jag inte varit här nu, säger hon till Wales Online.

Bildkälla: Wales Online

Efter händelsen lade Sophie ut bilder på hennes reaktion på sociala medier för att varna andra för hur illa det kan gå om man inte testar hårfärgen på huden innan man färgar hela håret. Det är lika viktigt att kolla om man färgar hemma som på salong.

Så alla ni som funderar på att färga håret, kom i håg att få göra ett hudtest innan ni går loss på hela håret.

Nyheter24 har tidigare skrivit om sjuksköterskan som hånades för sin hårfärg – gav det mest klockrena svaret.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du testa färgen på huden innan du färgar håret?
Tack för din röst!