"Sura" huskyn Anuko gör succé på Instagram – räddade sin mattes liv

- 04/09/2016, 22:53 -

Huskyn Anuko har över 11 000 följare på Instagram på grund av sin arga uppsyn. Tack vare det har han samlat in över 200 000 kronor – till en bra sak.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den sura Huskyn Anuko som tagit Instagram med storm. Sedan hans stora genombrott för ett år sedan har Anuko fått över 11 000 följare på Instagram.

Kända över en natt

Han och matte Jasmine Milton, 20, började sin kometkarriär med ett inlägg på Instagram där Jasmine lurar Anuko att hon kastar en boll, men i själva verket har hon den kvar i handen. Anukos min efter Jasmines lureri fick hela internet att skratta under sommaren 2015.

Över en natt blev Anuko och Jasmine internetkändisar. Reportrar från hela världen hörde av sig och ville prata med Jasmine om det roliga inlägget, skriver Daily Mail

– Det var fantastiskt, hundratals personer hörde av sig. Det var galet, säger hon om uppmärksamheten.

Modellkontrakt

Uppmärksamheten gjorde att Jasmine och Anuko kunde börja ett nytt liv. Anuko fick både modellkontrakt, hundratals gåvor och möjligheten att tjäna pengar på sin internetkarriär. Folk verkar helt enkelt inte kunna få nog av Anukos arga uppsyn. 

Det som gör att Anuko ser så arg ut är att hans täckning i pälsen gör att det ser ut som han har två arga ögonbryn i pannan.

– Han ser lite butter ut, men han är egentligen riktigt vänlig och tillgiven, säger Jasmine.

Bipolär

I dag har Anuko samlat in över 200 000 kronor till Jasmine. Jasmine själv använder pengarna för att ha råd att göra något som är väldigt viktigt för henne – studera till psykiatriker.

Bara månader innan hon köpte Anuko hade Jasmine försökt ta sitt liv. Anledningen var att Jasmine hade diagnos bipolär, men att hennes sjukdom dittills inte upptäckts.

När hon låg på psykakuten träffade hon en annan patient, med samma diagnos, som sade att det var bra för diagnosen att skaffa en hund. Så Jasmine skaffade Anuko.

"Min bebis"

På bara några veckor blev de två oskiljaktiga och gjorde allt tillsammans. Även Jasmines psykiska hälsa blev stadigt bättre.

Så Anuko är inte bara en hjälte som får andra att skratta, han har faktiskt räddat sin mattes liv också.

– Han är min värld, min bebis, säger Jasmine till Daily Mail.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den här mopsen som tagit hela Instagram med storm på bara några veckor.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Tycker du Anuko ser sur ut?