Hon skrev om hur det är att föda barn – och det är brutalt ärligt

- 15/09/2016, 18:59 -
Hon delar med sig av hur det verkligen är att föda barn. På riktigt. Och det är inte alls som man kan tro.
1 av 3

Hon delar med sig av hur det verkligen är att föda barn. På riktigt. Och det är inte alls som man kan tro.

Facebook

Det verkar både smärtsamt och jobbigt.
2 av 3

Det verkar både smärtsamt och jobbigt.

Facebook

Men också alldeles underbart.
3 av 3

Men också alldeles underbart.

Facebook

Att föda barn verkar både spännande och vacker samtidigt som det verkar helt fruktansvärt. Den här tjejen har gått igenom det, och var snäll nog att dela med sig.

De som fött barn kommer antagligen känna igen sig i den här listan, och ni andra kommer få en liten inblick i vad som väntar.

Det är Facebook-kontot Mommy Mumbles som lagt ut en 20 punkter lång lista över hur det verkligen är att föda barn. Inte bara de där minuterna då en gråter av lycka över att få se sin lilla guldklimp för första gången.

Nej, punkterna handlar mer om hur det är dagarna efter förlossningen, när en kommer tillbaka till verkligheten och inte längre är hög på lustgas och bedövad av ryggmärgsbedövningen. Och det verkar vara en helt annan sak.

Till exempel skriver hon på punkt tio:

"Du kommer säga 'suga' mer än vad du någonsin sagt i ditt liv. Och tanken på att en liten person avslappnat suger på din bröstvårta blir plötsligt verklighet. Det är i det ögonblicket du känner dig som en riktig mamma. Och en ko."

Bildkälla

Punkt nio verkar legit:

"Din bebis hatar dig. Den gråter inte. Den kommunicerar med dess härskare – djävulen – om hur framgångsrik deras plan att förstöra dig går. Seriöst – den hatar dig inte på riktigt. Det kan verka som att den aldrig gråter när andra håller den eller att den njuter av att hålla dig vaken om nätterna, men i själva verket så är den så beroende av dig att det är pinsamt. Människobebisar är pinsamma."

Bildkälla

Punkt 16 är också mitt i prick:

"De kommer vilja sätta dig på p-piller direkt. Otaliga barnmorskor kommer komma och berätta för dig hur fertil du är och hur lätt chansen är att bli gravid igen. De glömmer dock en viktig sak – de kommer inte ha sex igen. Du vill aldrig mer se en penis. Och om en kommer nära dig, kommer du antagligen förstöra den för alla andra kvinnors skull. Slut."

Bildkälla

Och så slutligen några uppmuntrande ord i punkt 20:

"Sluta oroa dig. Du är inte superwoman. Det finns inget sådant som normalt, och det finns inget sådant som perfekt. Du är din bebis definition av normal. Du är din bebis definition av perfekt. De dömer inte dig. De är helt och fullt beroende av dig och att vara ansvarig för en annan människa är ingen lätt sak. Det är en 'herre gud jag kan inte göra det här'-sak. Du kan. Och varje dag kommer det bli enklare. Andas mamma. Du skapade och tryckte just ut en liten mini-människa. Det finns inget du inte kan.

Förutom sova.

Det kan du inte göra längre."

Bildkälla

Läs hela det fantastiskt roliga inlägget här under.


Nyheter24 har tidigare skrivit om barnmorskan som försökte pressa tillbaka barnet in i mamman.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.