Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12-åring skickades till rektorn – läraren tyckte hennes kjol var opassande

- 29/09/2016, 19:57
Suzie Websters dotter skickades till rektorn på grund av sin klädsel.
1 av 3

Suzie Websters dotter skickades till rektorn på grund av sin klädsel.

Facebook

Suzie Webster och dottern Reese.
2 av 3

Suzie Webster och dottern Reese.

Facebook

Reese.
3 av 3

Reese.

Facebook

Rektorn menade att pojkarna ju kan få olämpliga tankar och reagera olämpligt.

Suzie Webster blev uppring av skolan och fick höra att hennes dotter hade blivit skickad till rektorn. Händelsen inträffade på Moultrie Middle School i Mount Pleasant i South Carolina, USA.

Mamman fick höra att hon skulle åka till skolan på en gång eftersom hennes dotter hade på sig en kjol som bröt mot skolans klädkod. Eftersom Suzie visste vad hennes dotter hade på sig den dagen blev hon förvånad över det faktum att kläderna bröt mot någon kod.

Dottern hade på sig en t-shirt, en jeanskjol och ett par stövlar vilket hade fått en lärare att reagera då hennes kläder "såg ut att höra hemma på en nattklubb", skriver Huffington Post.

Efter en mätning av kjolen stod det klart att den inte bröt mot några klädkoder på skolan. Men dottern Reese valde på grund av omständigheterna att byta om till ett par byxor.

– Han sa att pojkarna ju kan få olämpliga tankar och reagera olämpligt när flickor klär sig på det här sättet. Jag sa till honom att bara sluta prata, att sluta prata på en gång, säger Suzie till tidningen.


Eftersom rektorn inte slutade att prata utan fortsatte att göra det så valde Suzie att skriva om händelsen på Facebook. Hennes inlägg har nu blivit mycket uppmärksammats där hon bland annat skriver att det inte är klädkoden som är problemet utan skolledningens syn på det hela.

För Huffington Post berättar skolan att rektorn bara agerade som han gjorde för att eleverna på skolan blev distraherade. De menade att man ska tänka på vilka kläder man har på sig och att Suzie måste ha missförstått delen om hur pojkarna kan kolla på flickorna på grund av klädsel.


– Det har jag inte alls, vi har lite olika syn på vad som sagts där – och läraren som fällde kommentaren om nattklubben har fått en tillsägelse, säger mamman.


Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Ska skolor ha klädkod?