Instagramprofilen äter 3 000 kalorier om dagen: "Nu mår jag fantastiskt"

Profilerna menar att man inte ska låta siffrorna på vågen definiera den man är.


Instagram-profilerna Sara Puhto och Jennifer Widerström har berättar för sina följare på sociala medier att båda mår alldeles utmärkt med sina livsstilar.

På Instagram publicerade Puhto en bild på sig själv och under skrev hon hur många kalorier hon åt varje dag. Hon skrev att hon tidigare åt 1000 kalorier och trodde då att hon skulle gå upp i vikt.

Efter ett tag mådde hon dåligt och det slutade med att hon åt skräpmat.

– Nu mår jag fantastiskt. Äntligen känner jag att jag har en hälsosam relation till mat. Jag äter mellan 2 000 och 3 000 kalorier per dag eftersom jag vet att jag blir hungrig ifall jag äter mindre. Jag äter hälsosamt 70-80 procent av tiden, skriver hon.


Hon skrev också till sina följare att man inte ska låta siffrorna på vågen definiera den man är och att det inte heller är något man ska må dåligt över.

En annan som också skrev att hon åt 2 000 och 3 000 kalorier varje dag var Widerström.

– När man pratar om 2 000 kalorier per dag handlar det inte om att få intaget från en gräddtårta. Det handlar om att få i sig den näring du behöver i din vardag, säger läkaren Arun Ghosh till Independent.

Ghosh menar att det rekommenderade intaget är en bra riktlinje men att det också finns enorma variationer. Om man äter över det förväntade intaget men har en aktiv livsstil och får i sig en bra och balanserad kost så kommer man må bra.

Men också om det är tvärtom – att du äter under det förväntade intaget men inte rör dig i din vardag samt får i dig en bra och balanserad kost – då kommer du också att må bra.

– Om du är hungrig, ta en kaka. Om du inte är hungrig, ta inte en kaka. Det är ingen diet, det är hur du borde leva hela livet, säger han till Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!