Killen har inte onanerat på två år, och han säger att det gett honom superkrafter.
1 av 2
Killen har inte onanerat på två år, och han säger att det gett honom superkrafter. - Foto: Faksimil Syndicate.details/Flickr
Det är över 200 000 män som är engagerade i No Fap-rörelsen.
2 av 2
Det är över 200 000 män som är engagerade i No Fap-rörelsen. - Foto: Faksimil Syndicate.details

Kille onanerade inte på två år – säger att han fick superkrafter

Han är en av de 200 000 män slutat onanera, och han säger själv att beslutet förändrade hans liv.


Det är på internetforumet Reddit som över 200 000 män har tagit det, för vissa, svåra beslutet att sluta onanera för så lång tid som möjligt, skriver Independent.

"No Fap"-rörelsen har funnits länge på forumet och attraherar många, men av helt olika anledningar. Reglerna är enkla: se inte på någon form av porr och onanera inte.

Vissa i tråden gör det för att helt enkelt testa sin självkontroll medan andra gör det för att bota porrmissbruk.

En av dem som klarat sig längst är Reddit-användaren Brohit som i ett långt inlägg skriver att han hittills klarat sig 700 dagar utan att onanera eller titta på porr. Och enligt honom har det fört med sig en hel del positiva effekter.

Effekterna beskriver han som "superkrafter". Han säger att han känner sig både mer självsäker, har lättare att koncentrera sig, tänker klarare, har mer energi och har lättare att slappna av än innan han antog utmaningen.

Men han ställer också frågan: "Är det här kanske bara mänskliga egenskaper?". Han skriver att han tror att den ideliga försköningen och hetsen runt sex kan fördunkla människor sinne så de inte upplever livet lika intensivt.

Han skriver också att han insåg att när han slutade onanera och titta på porr märkte han av andra beroenden han hade, som dock inte är lika "allvarliga".

– Som att hela tiden höra av sig till kvinnor och använda dejtingappar för att få meningslöst sex. Hur är det någon skillnad från att onanera, skriver han.

Han erkänner att han fortfarande har samma sexdrift som han hade för nästan två år sedan, men att han nu inte faller för frestelsen.

– Jag vill tro att jag är mycket starkare i dag än jag var förut. Lycka och tillfredsställelse kommer inifrån, låt tomrummet bara vara. Försök inte fylla det med något, det är det tomrummet som gör oss mänskliga. Tro på dig själv, skriver han.

Inlägget har fått nästan 100 kommentarer från andra som hyllar Brohit för sitt perspektiv på livet.

– I bland när du inte får den bekräftelse/tillfredställelse du behöver kan man vända sig till onani för att lindra Smärtan. En dålig spiral, skriver användaren Akt1.

– Inspirerande ord, jag hoppas att jag kommer klara mig lika långt som du gjort, skriver GrandmasterPants321, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Robin som inte onanerat på 115 dagar – för att bli av med sitt porrberoende.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna sluta onanera i två år?
Tack för din röst!