Alexandra Johansson, 23 år, skapade en oväntad hatstorm med bilden till höger när ett modeföretag publicerade den på deras Instagramsida.
1 av 8
Alexandra Johansson, 23 år, skapade en oväntad hatstorm med bilden till höger när ett modeföretag publicerade den på deras Instagramsida. - Foto: Privat
De spydiga kommentarerna vällde in.
2 av 8
De spydiga kommentarerna vällde in.
Blandade åsikter, helt klart.
3 av 8
Blandade åsikter, helt klart.
En representant från företaget säger till Nyheter24 att alla som har skrivit hatiska kommentarer blockeras från deras Instagramsida.
4 av 8
En representant från företaget säger till Nyheter24 att alla som har skrivit hatiska kommentarer blockeras från deras Instagramsida.
Alexandra säger till Nyheter24 att hon aldrig hade gett sig in i det här om hon inte hade känt sig psykiskt redo.
5 av 8
Alexandra säger till Nyheter24 att hon aldrig hade gett sig in i det här om hon inte hade känt sig psykiskt redo. - Foto: Privat
Alexandra har ett helt vanligt jobb på dagarna, men älskar smink och modellar ibland.
6 av 8
Alexandra har ett helt vanligt jobb på dagarna, men älskar smink och modellar ibland. - Foto: Privat
Madlady retuscherar inte sina bilder på hemsidan och har fått fin respons för bland annat den här bilden där tydliga bristningar syns, som på vilken person som helst.
7 av 8
Madlady retuscherar inte sina bilder på hemsidan och har fått fin respons för bland annat den här bilden där tydliga bristningar syns, som på vilken person som helst. - Foto: Madlady.se
Alexandra Johansson är väldigt glad över att Madlady ville använda sig av hennes bild och att de vågade ta den risken som många andra i modebranschen inte alltid gör.
8 av 8
Alexandra Johansson är väldigt glad över att Madlady ville använda sig av hennes bild och att de vågade ta den risken som många andra i modebranschen inte alltid gör. - Foto: Privat

Alexandra, 23, modellade för svensk webbshop – möttes av hatstorm

Hatkommentarerna som Alexandra fick under sin modellbild visar att modebranschen fortfarande har en hel del kvar att jobba på.


Den svenska modebutiken Madlady.se har nästan 230 000 följare på Instagram. I deras feed lyfter de gärna fram helt vanliga människor, som de ser ut i verkligheten.

Med andra ord inte bara den typiska modellen som du är van att se inom modebranschen.

En av alla de bilder företaget postat tidigare på Instagram, föreställande en helt vanlig person, iförd ett av deras plagg.

Nyligen postade företaget en bild de hade fått från baristan och modellen Alexandra Johansson, 23 år, där hon har på sig en av de chokers (ett halsband) som finns i butikens sortiment.

Då utbröt totalt kaos i kommentarsfältet. Under knappt två dygn hade inlägget fått nästan 1 000 kommentarer.


Anledningen? Alexandra har hår under armarna.


Det är år 2016 och tydligen är en bild på en tjej med en helt vanlig armhåla så stötande att hatet kan fullkomligen välla in från okända människor?

Som tur är uppvägdes en del av kommentarerna även av personer som backade Alexandra i hennes rätt att se ut precis som hon själv vill.

Ingen ska behöva utstå hat och kränkande ord. Slutligen valde Alexandra att själv bemöta kommentarerna.


Och hon gjorde det så grymt bra!

Alexandra är väldigt glad över att företaget ville använda hennes bild. Men tyvärr är hon van vid kommentarer av det här slaget sedan tidigare.

– Jag har lagt upp sådana bilder förut på min egen sida och det blir sjukt mycket kommentarer då. Men det här var ju inget jag gjorde med en tanke att provocera. Jag ser ut så här och poserar så. Det är inget mer med det, säger Alexandra till Nyheter24.


Hon är medveten om att hår på kvinnligt kodade personer provocerar, men själv tycker hon att just hår under armarna är vackert och estetiskt tilltalande. Men hon hade aldrig gjort det om hon inte kände att hon klarade av det psykiskt.

– Benen har jag valt att inte ha hår på, helt enkelt för att jag inte tycker att det är snyggt på mig. Det är samma sak som om någon kanske tycker att du är jättefin i blonderat hår, men själv känner du dig obekväm i det. Då ska du inte ha det heller om du inte vill. Det är inte svårare än så.

– Jag blev faktiskt förvånad över att Madlady la upp bilden, för man vet aldrig vad ett företag vill ta för risker. Men här tycker jag verkligen att Madlady levde upp till sitt namn, det var så bra! säger Alexandra till Nyheter24 via telefon från Berlin, där hon bor.


Micha Larsson, representant för Madlady, menar att tanken med bilden inte var att provocera, utan att de vill inspirera och inkludera alla.

– Vi gillar att sticka ut med våra produkter, bilder och budskap och vi gör det på ett lättsamt och roligt sätt. Men vi förstår även att saker som vi ser som självklarheter kan uppfattas av andra som provokation.

– Man kan väl jämföra det med något så enkelt som att ingen skulle gå till jobbet med en t-shirt som det står ”F*CK OFF” på under 50-talet, men idag är det inga konstigheter, säger Micha Larsson till Nyheter24.

Företaget tar enligt Micha aktivt ansvar genom att inte retuschera sina modeller och de tar inte heller bort exempelvis bristningar, vilket de ska ha fått väldigt positiv respons på.


Alexandra är i gott sällskap med att se sitt armhålehår som en utsmyckning istället för något att dölja eller ta bort. Kändisar som Miley Cyrus, Scout Willis och självaste Madonna har stolt visat upp sina orakade armhålor på Instagram tidigare, som det mest naturliga i världen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Rakar du armhålorna?
Tack för din röst!