Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Erik, 25, gjorde oväntad världssuccé med sin bostadsannons: "Helt sjukt"

- 15/10/2016, 17:24 -
Eriks bostadsannons gjorde verkligen succé.
1 av 5

Eriks bostadsannons gjorde verkligen succé.

Privat

Här är annonsen.
2 av 5

Här är annonsen.

Faksimil Facebook

Erik och de brittiska vännerna Eddie och Jack har precis hittat en ny bostad i Australien.
3 av 5

Erik och de brittiska vännerna Eddie och Jack har precis hittat en ny bostad i Australien.

Privat

Erik Persson är 25 år och kommer från Bålsta.
4 av 5

Erik Persson är 25 år och kommer från Bålsta.

Privat

Erik Persson.
5 av 5

Erik Persson.

Privat

Erik Persson från Bålsta skrev en annons på Facebook. Dagen därpå kunde han knappt tro sina ögon.

Erik Persson, 25, från Bålsta skrev en annons i en lokal grupp på Facebook där han och hans brittiska kompisar Eddie och Jack letade efter rumskompisar i Australien. Men det hela tog en otroligt oväntad vändning när Erik vaknade upp till hundratals olästa meddelanden dagen efter.

– Jag lade ut annonsen åtta på kvällen och klockan sju morgonen efter så blev jag väckt av min kompis som tryckte upp telefonen i mitt ansikte och berättade att vi var med i nyheterna. Det spårade verkligen. Det är helt sjukt, jag vet inte hur man ska känna men det är väldigt roligt, säger Erik till Nyheter24.

Bildkälla: Privat

Bland annat Daily Mail och Channel7 har fått upp ögonen för annonsen och rapporterat om den. Även radiokanaler och tidningar i England har skrivit om de tre killkompisarna som sökte någon att bo med.

– Jag har fått minst 200 meddelanden från tjejer. Någon tjej skrev "Jag har ingen lägenhet men här är mitt nummer" och en annan svarade på det och skrev "hon skrev det vi alla tjejer ville göra".

– Våra telefoner ringer hela tiden, även mina kompisar har fått beundrare och nästan lika många meddelanden. En av mina polare skrev inte ens en annons men folk lyckades hitta honom ändå.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Erik berättade att hans telefon till och med gick sönder eftersom det blev för mycket med alla meddelanden på Facebook. Killarna har träffat ungefär 80 personer och nu har de precis flyttat in i ett nytt hus och håller på att göra sig hemmastadda.

– Jack och Eddie sitter och har fullt upp med att både svara på meddelanden och göra intervjuer för tidningar. Vi vet inte hur vi ska hantera det här, det är sjukt att det har blivit så stort.

Bildkälla: Privat

Erik berättar att det är flera personer som har kallat honom för "världskändis" men han själv menar att han inte förstår varför egentligen.

Han har bott i Australien i ungefär ett år och flyttade dit för att få en paus från vardagen och ägna sig åt intressen som bland annat att surfa.

Göteborgs-Posten var först med att rapportera om Erik.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du lagt upp en annons på nätet någon gång?