Paret hittade mystisk låda inmurad i väggen – innehållet var helt sjukt

- 19/10/2016, 19:51 -

Husets gamla källare innehöll inte bara läskiga budskap från tidigare ägare, utan också en gömd gammal skatt.

Finns det något mer kittlande än tanken på att hitta en hemlig skatt, gömd och bortglömd sedan länge? Just det hade den här 35-åriga hemmafixaren turen att få uppleva nyligen.

Han och hans tjej köpte ett gammalt ruckel till hus, som byggdes i slutet av 1940-talet. Tanken var att helrenovera huset från golv till tak.

När det var dags att påbörja renoveringen av källaren hittade husägaren först några riktigt creepy väggmålningar, som dokumenterades noga.


Rivningen av väggarna fortsattes och ännu mer märkliga fynd hittades, som tagna ur en skräckfilm. Är det till och med tidsenliga hakkors vi ser här?

Sedan var det dags att ge sig på källarens tak. Ett riktigt skitgöra, skulle det visa sig. Allt var täckt i ett tjockt lager av kompakt damm.


Men vänta, vad händer här?


Ett främmande föremål dolde sig bland allt damm uppe vid taknockarna. Så spännande!

De la tillbaka väskan på platsen senare för att visa hur fyndplatsen såg ut, det är därför den ser så mystiskt rent ut här bland allt damm.


Men okej, tillbaka till fyndet. Vad är det här för spännande egentligen? Tillsammans med sin fru började hemmafixaren fantisera om vilka gömda skatter som kunde döljas under allt damm på lådans lock.

Den skramlade inte, men var ganska tung. Kunde den kanske innehålla gamla samlarbilder på sportstjärnor? Här är en märklig banan som används för att visa ungefär hur stor lådan är.

Alla som någonsin har sett en unboxing-film på YouTube vet att det här måste ske med största möjliga effektsökeri.


Långsamt långsamt bort med skosnöret runt lådan.


Nu börjar vi komma någon vart, äntligen. Men vad sjutton är det här?


Jaha? Gamla tidningar?


Ja, det kan ju faktiskt vara spännande i sig.


Tidningen är från 25:e mars 1951, så det måste vara ungefär vid den tidpunkten som lådan såg dagsljuset senast. Men vänta nu, vad döljer sig inlindat i tidningarna?

Tre rektangulära paket.


Spänningen är olidlig!


Okej, det här är helt klart mer än en ynka 20-dollarsedel. Det är faktiskt en hel bunt med sedlar! Vid det här laget har paret ballat ur helt av spänningen.

Herregud! Paketet är fyllt med hur många 100-dollarsedlar som helst! Nej, det här är bara för mycket att ta in. Kolla in pengaskörden!

Sedlarna visade sig vara från årtalen 1928-1934. Helt klart mer värda än vad de faktiska siffrorna på papperslapparna visar.

Nu följde timmar av googling och kontakt med jurister för att få koll på läget. Det visade sig att sedlarnas sammanlagda värde var hela 23 000 dollar, motsvarande drygt 200 000 kronor.

Ett drömfynd, minst sagt. Läsarna freakade ur helt av spänning i tråden på imgur.com där bilderna laddades upp nyligen.


Relaterar.


Någon smartypant konstaterade att den sammanlagda summan var värd betydligt mycket mer vid den tiden som tidningen är daterad, 1951.


Närmare bestämt runt 2 miljoner kronor. Sug på den du.

Och om sedlarna dessutom skulle ha samlats i någons madrass ända sedan tiden då sedlarna tillverkades runt 30-talet, så var de enligt en användare värda så galet mycket som drygt 3,5 miljoner kronor nu.


Så, vad gjorde paret egentligen med alla sina sköna gröningar kanske ni undrar nu?

Pengarna användes till att betala av lånet på huset. Jo, det är sant. Så kan det gå när en är gammal och förståndig.

Bildkälla

Tycker du också att gamla hus är spännande? Här är historien bakom "Spökhotellet" mitt i den svenska djupa skogen. Och här kan du läsa om det hemliga rummet under Frihetsgudinnan och 8 andra spännande rum du garanterat inte kände till.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler roliga nyheter.

Hade du gjort något roligare för alla pengar?