I bilden som sprids jämförs Trump med Hitler.
1 av 4
I bilden som sprids jämförs Trump med Hitler. - Foto: TT/imgur
Adolf Hitler mördade miljoner människor under andra välrdskriget.
2 av 4
Adolf Hitler mördade miljoner människor under andra välrdskriget. - Foto: TT
Donald Trump kommer vinna valet, menar många.
3 av 4
Donald Trump kommer vinna valet, menar många. - Foto: TT
Folk i Tyskland är "skiträdda" menar mannen bakom bilden.
4 av 4
Folk i Tyskland är "skiträdda" menar mannen bakom bilden. - Foto: TT

Här är tyska nazistvarningen till USA: "Rösta på killen som skriker"

Den 8 november är det val i USA – och nu sprids en varning från "tyska folket" på nätet.


Nu är det snart dags! På tisdag kommer USA gå till val och bestämma om det är Donald Trump eller Hillary Clinton som kommer styra landet de närmsta fyra åren.

Det är riktigt jämnt i de flesta mätningarna, och mycket pekar faktiskt på Donald Trump kan vinna hela grejen.

Men det är många som inte gillar Donald Trump, och nu sprids en varning på nätet, som jämför Trump med diktatorn Adolf Hitler.

”Kära amerikaner. Kör på, rösta på killen som skriker, som hatar minoriteter, som hotar att fängsla sina motståndare, som inte bryr sig om demokrati och som säger att han är den enda som kan fixa allting. Vad skulle kunna gå fel? Lycka till – det tyska folket"

Bilden har exploderat på nätet och delats tusentals gånger. Samtidigt har hashtaggen #beentheredonethat på typ alla sociala medier.

Men vad är historien bakom? Nej, det är inte direkt så att alla i Tyskland har gått zusammen och gjort en meme. Det är tysken Johan Franklin, som bor i San Diego i USA som ligger bakom bilden.

”Jag kan så klart inte tala för alla tyskar. Jag undertecknade på det viset för att ge mer tyngd åt det hela”, skriver Franklin i en ny bild.

Han menar också att bilden blivit en stor nyhet hemma i Tyskland, och att folk är ”skiträdda” för det som just nu håller på att hända i USA.

Vill du veta vad som kommer hända om Donald Trump blir vald till president? Läs om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Trump vinner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.