- Foto: TT BILD

Över en miljon tackade ja till Rubis 15-årsfest – slutade i totalt kaos

Var försiktig med hur du uttrycker dig i sociala medier. Det fick Rubis föräldrar lära sig efter den urartade festen där en person dog.


Var försiktig med hur du uttrycker dig i sociala medier. Inte minst om du säger att "alla" är välkomna till din 15-årsfest.

Den dyrbara läxan fick Rubi Ibarra lära sig när hon och hennes föräldrar bjöd in till hennes stora 15-årsfest i San Luis Potosi, Mexiko, på annandag jul.

Uppståndelsen rullade igång efter att en lokal fotograf la upp ett filmklipp på nätet föreställande Rubi och hennes föräldrar, som hälsade "alla" gäster välkomna till dotterns påkostade fest.

Bildkälla: Faksimil YouTube

I efterhand har Rubis mamma sagt att formuleringen "alla" mer syftade till personer i de närliggande orterna och inte folk från hela världen.

Men snart var bollen i rullning och på kort tid hade nästan en halv miljon människor meddelat att de skulle komma via festens Facebookevent.

Festen fick enorm uppmärksamhet och gjordes narr av över hela landet, bland annat i form av en stor reklamkampanj där ett flygbolag erbjöd sina resande 30 procent rabatt på resor till festens närmaste flygplats.

Bildkälla: Facebook

Till och med den världsberömda skådespelaren Gael Garcia Bernal gjorde en uppmärksammad parodi på familjens virala festinbjudan.

Festen som i Mexiko kallas för "quinceañera" hölls i måndags på en stor ranch som pryddes av stora billboards med Rubis bild på och en välkomsttext som hyllade prinsessan för dagen.


På fältet trängdes till slut tusentals människor, reportrar och fotografer bland tält och bord fyllda med mat. På fältet fanns också en stor scen och det hela liknade mer en stor musikfestival än en vanlig födelsedagsfest.


Det skapades stora bilköer i hela området och poliser och medarbetare från Röda Korset övervakade festen. Många av de lokala invånarna hoppades att det skulle komma något gott ur arrangemanget, men istället slutade festen i chock.

Bildkälla: TT BILD

Rubis pappa hade ordnat ett stort hästlopp, där vinnaren kunde vinna 10 000 pesos, motsvarande närmare 4 500 kronor.

Men kaos uppstod i samband med hästloppet och en av deltagarna blev tragiskt nog ihjältrampad av en häst, skriver norska NRK.

En liknande händelse skedde tidigare i år här i Sverige, när en festinbjudan spårade ur fullständigt och resulterade i den stora festen "Project X".

Andra märkliga Facebookevents som har dykt upp på sistone är exempelvis "kundvagnsrally" och "nakenyoga på Centralbadet", vilket du kan läsa om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på någon riktigt urspårad fest?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

1 timme sedan

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

1 timme sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

2 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

2 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

2 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.