Onsdag 19 Maj
Stockholm

Ditt Netflix-konto kan vara hackat – så vet du om du är drabbad

Förra veckan hackades streamingtjänsten Netflix officiella Twitterkonto av ett nätsäkerhetsföretag.
1 av 9
Förra veckan hackades streamingtjänsten Netflix officiella Twitterkonto av ett nätsäkerhetsföretag. Foto: TT Nyhetsbyrån / Shardayyy/Flickr
Därför kan det nu vara läge för alla Netflix-användare att kolla så att deras konton är säkra.
2 av 9
Därför kan det nu vara läge för alla Netflix-användare att kolla så att deras konton är säkra. Foto: TT Nyhetsbyrån
Visserligen blev inte Netflix sajt hackad, men intrånget på Twitter-kontot är ändå en påminnelse om att man bör vara försiktig på nätet.
3 av 9
Visserligen blev inte Netflix sajt hackad, men intrånget på Twitter-kontot är ändå en påminnelse om att man bör vara försiktig på nätet. Foto: Shardayyy/Flickr
Som tur är finns det ett enkelt sätt att kolla om ditt konto har blivit hackat. Logga först in på ditt Netflix-konto och klicka sedan på "Ditt konto".
4 av 9
Som tur är finns det ett enkelt sätt att kolla om ditt konto har blivit hackat. Logga först in på ditt Netflix-konto och klicka sedan på "Ditt konto". Foto: Skärmdump
Klicka sedan på din streamingaktivitet.
5 av 9
Klicka sedan på din streamingaktivitet. Foto: Skärmdump
Ser du något skumt där kan du kolla vem som använt ditt konto. Det kan du göra ändå eftersom det går att modifiera sin streamingaktivitet. Klicka din senaste kontoåtkomsten.
6 av 9
Ser du något skumt där kan du kolla vem som använt ditt konto. Det kan du göra ändå eftersom det går att modifiera sin streamingaktivitet. Klicka din senaste kontoåtkomsten. Foto: Skärmdump
Här kan du se från vilka platser och vilka ip-numer som har loggat in på ditt konto. Känner du inte igen någon av dem? Då kan ditt konto ha blivit hackat.
7 av 9
Här kan du se från vilka platser och vilka ip-numer som har loggat in på ditt konto. Känner du inte igen någon av dem? Då kan ditt konto ha blivit hackat. Foto: Skärmdump
Men oroa dig inte, det är nämligen fixat i så fall. Klicka dig bara tillbaka till "Ditt konto" – och logga sedan ut på alla enheter.
8 av 9
Men oroa dig inte, det är nämligen fixat i så fall. Klicka dig bara tillbaka till "Ditt konto" – och logga sedan ut på alla enheter. Foto: Skärmdump
Klickar du där loggas du ut från alla enheter som du är inloggar på. Sen byter bara lösenord!
9 av 9
Klickar du där loggas du ut från alla enheter som du är inloggar på. Sen byter bara lösenord!. Foto: Skärmdump

Det kan vara så att någon har köpt dina inloggningsuppgifter till Netflix på darknet – och nu sitter och pumpar avsnitt av "Narcos".

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra veckan hackades streamingtjänsten Netflix officiella Twitterkonto av ett nätsäkerhetsföretag.

Därför kan det nu vara läge för alla Netflix-användare att kolla så att deras konton är säkra, skriver Business Insider.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Visserligen blev inte Netflix sajt hackad, men intrånget på Twitter-kontot är ändå en påminnelse om att man bör vara försiktig på nätet.

Enligt en rapport från det amerikanska mjukvaruföretaget McAfee Labs säljs Netflix-konton på darknet, krypterade nätverk där en enorm mängd gömda sajter finns och som man bara kan nå med hjälp av speciella programvaror.

Där säljs livslånga inloggningar till Netflix för så lite som fem kronor styck, skriver Business Insider.

Bildkälla: Shardayyy/Flickr

Som tur är finns det ett enkelt sätt att kolla om ditt konto har blivit hackat.

Gör så här:

1. Logga in på ditt Netflix-konto och klicka sedan på "Ditt konto".

2. Klicka sedan på din streamingaktivitet.

3. Ser du något skumt där kan du kolla vem som använt ditt konto. Det kan du göra ändå eftersom det går att modifiera sin streamingaktivitet. Klicka på din senaste kontoåtkomsten.

4. Här kan du se från vilka platser och vilka ip-nummer som har loggat in på ditt konto. Känner du inte igen någon av dem? Då kan ditt konto ha blivit hackat.

5. Men oroa dig inte, det är nämligen lätt fixat i så fall. Klicka dig bara tillbaka till "Ditt konto" – och logga sedan ut på alla enheter.

6. Klickar du där loggas du ut från alla enheter som du är inloggar på. Sen byter bara lösenord!

Läs också om allt nytt som kommer till Netflix i januari.

Har du Netflix?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela