Lördag 27 Nov
Stockholm

Sanna, 21, hittade okända systern på nätet: "Hjärtat hoppade över ett slag"

Sanna Fredriksson, 21, från Borås fick veta att hon hade en storasyster när hon var runt 6-7 år.
1 av 9
Sanna Fredriksson, 21, från Borås fick veta att hon hade en storasyster när hon var runt 6-7 år. Foto: Privat
När hon tillslut hittade sin syster via Instagram så gick det inte att ta miste på deras likheter. Båda hade till exempel rött hår.
2 av 9
När hon tillslut hittade sin syster via Instagram så gick det inte att ta miste på deras likheter. Båda hade till exempel rött hår. Foto: Privat
Här är systrarnas allra första kontakt med varandra någonsin.
3 av 9
Här är systrarnas allra första kontakt med varandra någonsin. Foto: Privat
Konversationen fortsatte långt in på natten.
4 av 9
Konversationen fortsatte långt in på natten. Foto: Privat
Systrarna delade bilder med varandra på sin gemensamma pappa.
5 av 9
Systrarna delade bilder med varandra på sin gemensamma pappa. Foto: Privat
Sanna delade med sig av sin upplevelse i Facebookgruppen Pink Room.
6 av 9
Sanna delade med sig av sin upplevelse i Facebookgruppen Pink Room. Foto: Privat
Dagen efter åkte Sanna hem till sin pappa och berättade att hon hade hittat sin storasyster.
7 av 9
Dagen efter åkte Sanna hem till sin pappa och berättade att hon hade hittat sin storasyster. Foto: Privat
Sanna har nu en egen son, här tillsammans med systrarnas gemensamma pappa.
8 av 9
Sanna har nu en egen son, här tillsammans med systrarnas gemensamma pappa. Foto: Privat
Sanna vill passa på att tacka alla tjejer som stöttade henne i Pink Room i samband med att hon hittade sin saknade syster.
9 av 9
Sanna vill passa på att tacka alla tjejer som stöttade henne i Pink Room i samband med att hon hittade sin saknade syster. Foto:

Sannas storasyster visste inte ens om att hon hade en lillasyster. Men likheterna gick inte att ta miste på.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sanna Fredriksson, 21, är född och uppvuxen i Ulricehamn med sin mamma, bonuspappa och syskon.

När Sanna var 6-7 år gammal berättade hennes riktiga pappa för första gången för henne att hon har en storasyster. En syster som hon aldrig hade fått träffa.

Hennes pappa gav henne för- efternamn och smeknamn på storasystern, men det var inget som Sanna ägnade så mycket tankar åt, förrän hon kom upp i tonåren.

– Då började jag undra mer och mer över vem hon var och om hon fortfarande ens levde. Så jag började söka litegrann, men var inte så duktig då så jag hittade henne inte, säger Sanna till Nyheter24.

Nu har åren gått, Sanna är äldre och bor nu i Borås med sin sambo Dardan och deras tvååriga son Emilio.

Sanna Fredriksson, 21, från Borås. Bildkälla: Privat

Med tiden har hon blivit bättre på att söka information och i början av januari i år satt hon hela dagen och skrev till eventuella släktingar, för att på så sätt kunna hitta sin syster.

– Den här gången började jag även söka på Instagram. Jag sökte på min systers efternamn och då kom hennes son upp högst i resultatet. Så jag gick in på hans Instagram och tittade på en av bilderna på honom. Jag tror mitt hjärta hoppade över ett slag just då.

Sonen hade nämligen ett nästintill identiskt ansikte som Sannas pappa. Likadan näsa, haka, ögon och öron. Allt.

Sanna började leta igenom kommentarerna under bilden på honom och det första Sanna ser då är systerns smeknamn, som hennes pappa hade nämnt för henne när hon var liten. Hon hade dessutom rött hår, precis som Sanna.

– Då visste jag att jag hade hittat henne. Så jag tog ett djupt andetag och kollade nervöst och skakigt igenom hennes bilder på Instagram och såg att vi hade många liknande drag. Jag tog mod till mig och letade upp henne på Facebook och skrev till henne.

Bildkälla

Det dröjde inte länge förrän Sanna fick svaret som fick henne att gråta av lycka.– Min storasyster visste inte ens om att jag levde, men hon hade sina aningar att det fanns personer att hitta på pappas sida.

Sanna och hennes syster skrev till varandra långt in på natten. Det visade sig att hennes syster bodde bara drygt två timmars bilväg bort.

– Vi har pratat om att ses framöver. Jag trodde att om hon levde så skulle hon säkert bo långt ifrån mig eller flyttat till ett annat land. Men hon bodde närmare än jag hade trott.

I samma veva fick Sanna veta att hon är moster till storasysterns två barn. Syskonbarnen är dessutom äldre än Sanna själv, vilket de tycker är både unikt och väldigt roligt.

När det hade börjat sjunka in att hon faktiskt hade hittat sin syster, så hade Sanna så mycket känslor inom sig att hon kände att hon behövde skriva av sig och få berätta för någon.

Hon vände sig till tjejgruppen Pink Room på Facebook och berättade om händelsen och inlägget fick enorm respons av tusentals personer.


– Många i kommentarsfältet grät och berättade sina egna historier om syskon de aldrig hade träffat. En tjej tog till och med mod till sig att kontakta sin egen syster som hon också fick svar ifrån. Det kändes såklart jättekul att inspirera någon annan, hon var så himla modig som vågade göra det!

Dagen efter åkte Sanna hem till sin pappa och berättade att hon hade hittat sin storasyster. Det slutade med att Sanna och hennes pappa grät och höll om varandra och hon fick svar på många av sina frågor.

– Pappa är jätteglad för att jag hittade henne. Jag vill även passa på att tacka alla fina tjejer som stöttade mig och blev berörda av min historia, det betyder jättemycket för mig!


Sedan Sanna skrev inlägget i Pink Room har hon blivit kontaktad av flera tidningar och TV-program, men hon känner att situationen fortfarande är väldigt färsk och att både hon och hennes syster behöver få landa i det här nu.

– Det ska bli så otroligt häftigt att få träffa henne och se hur lika vi är varandra. Det här är något jag aldrig kommer att glömma och min storasyster var verkligen en viktig pusselbit som fattades i mitt liv, säger Sanna.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Bryan som förlorade sin dotter och återförenades med henne efter tre år. Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Saknar du någon som du vill få kontakt med?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela