Stockholm

Mikael gjorde mens-kit till dottern: "Borde inte alla föräldrar göra samma sak?"

Han skapade ett menskit med sin dotter.
1 av 2
Han skapade ett menskit med sin dotter. Foto: Privat
Får plats i handen.
2 av 2
Får plats i handen. Foto: Privat

Pappan Mikael ville fråga om råd och blev otroligt hyllad för det. Själv förstår han inte varför.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mikael Näslund från Luleå ville ha hjälp i en husmorsgrupp på Facebook eftersom han och 14-åriga dottern hade förberett ett mens-kit – om dottern skulle få mens i skolan.

– Eftersom jag är ensamstående och inte vet så mycket om mens så ställde jag frågan i gruppen eftersom de flesta tjejer har mer koll på mens än jag. Det var självklart för mig att fråga om råd, säger Mikael till Nyheter24.

Facebook

Inlägget blev snabbt stort och har nu två dagar senare över 2 700 reaktioner och över 400 kommentarer. Dessutom screenshottades inlägget och hamnade i gruppen Dr. Status och fick även där tusentals reaktioner. Alla riktar hyllningar till pappan – men själv förstår han inte varför.

– Första timmen var helt vansinnig. Helt galet. Jag förstår inte grejen. Det jag gjorde var att ställa frågan så att jag inte glömt någonting. Jag ville bara ha råd och förstår verkligen inte varför jag hyllas. Borde inte alla föräldrar göra samma sak?

Privat

Mikael menar att det inte spelar någon roll vilket kön man har eftersom alla föräldrar borde vilja att ens barn ska må bra. Han blev förvånad över att ingen tänkt på samma sak tidigare – för tänk vad som skulle kunna hända utan det här paketet?

– Det här borde inte vara unikt på något vis och man vill ju att ens barn ska känna sig trygg. Vi gjorde kittet tillsammans och jag sökte bara råd. Inte för att bli hyllad på det här viset. Jag vill att min dotter ska känna sig trygg.

För Mikael kommer det alltid vara givet att fråga om råd så att ingenting blir fel eller tokigt. Han trodde att alla redan hade sådana här kit.

– Det positiva med det här är kanske att fler börjar prata öppet, avslutar Mikael.

Kittet innehåller två bindor som är godkända av dottern, papper, tvättservetter, värktabletter, choklad och en spritservett. Med trosor och en svart påse som lades till senare.

Privat

En annan som hyllades var den här mamman som bakade en tårta när hennes dotter fick sin första mens – och på den här svenska skolan erbjuds gratis mensskydd för eleverna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med Mikael?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.