Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

21 sjuka saker gravida personer har grinat över: "Fick inte äta kottar"

- 19/02/2017, 19:43 -

Är du eller din partner gravid och ett känslomässigt vrak? Då kommer de här svenska tjejernas berättelser ge en hel del tröst.

Alla möjliga märkliga saker händer i kroppen när en är gravid. Forskning visar att till och med hjärnan förändras fysiskt under graviditeten.

Ett lite mer känt faktum är att hormonduschen i kroppen under graviditeten kan få en reagera helt galet på de mest banala och orimliga sakerna.

Nyheter24 har frågat mammor i en stor Facebookgrupp om vilka som är de absolut sjukaste och roligaste sakerna de har gråtit över när de har varit gravida.

Här är 21 favoritberättelser. Läs, gråt och njut:

1. Kortvarig godislycka

"Jag grät floder när jag hittade en Polly-godis på mattan och insåg när jag hade ätit upp den att jag inte längre hade någon Polly."

2. Juicetrauma

"Jag ringde min mamma och storgrät över att jag ville skilja mig från maken för att han hade köpt mat för våra sista pengar, istället för att köpa juice till mig.

Det kändes värre än om han hade varit otrogen mot mig, jag tyckte verkligen att han hade huggit mig i ryggen då."

Bildkälla

3. Pedikyrhjälten

"Jag grät för att jag inte kunde måla mina tånaglar själv inför förlossningen. Jag ville ju inte behöva störa mig på fula fötter.

Min sambo gick motvilligt med på att måla dem, samt fylla på med nagellack om något blev bortskavt (sen födde jag med strumporna på)."

4. Olämpligt skrattanfall

"Jag började stortjuta över att jag var jättesugen på svamp, men så fort jag kände doften av det så spydde jag.

Några timmar senare satt jag och asgarvade åt filmen Höstlegender (med Brad Pitt) när Tristans fru blir ihjälskjuten."

Bildkälla

5. Road rage

"Jag grät när jag körde bil och bilen framför mig körde för sakta. Sen hade jag ett par mjukisbyxor som jag använde extra mycket, jag var tvungen att stoppa in dom i strumporna.

Om jag körde bil i byxorna så lossnade de ur strumporna när jag tryckte ner kopplingen. Det gjorde mig så arg och frustrerad att jag grät varje gång."

6. Specifika cravings

"Min karl kom hem med 'fel' bröd. Jag grät seriöst hysteriskt från 11-17 och tyckte så synd om mig själv."

7. Cute overload

"En gång grät jag massor för att jag tyckte att maten såg så söt ut."

Bildkälla

8. Kisskaos

"Vi skulle åka till Västerås från Falköping, det är en bra bit att resa och självklart blev jag ofta väldigt kissnödig. Min man stannade på en rastplats för lastbilar där jag var tvungen att gå in på världens äckligaste toa enligt mig.

Jag valde istället att kissa på mig och gråta och skrika samtidigt, för jag kunde ju inte hålla mig. Som tur är hade jag med mig ett extra ombyte, men jag grät verkligen som ett barn under resten av resan för att jag hade kissat ner mina byxor."

9. Rimlig ekorrelajvare

"Jag började stortjuta en gång för att min dåvarande sa att jag inte fick äta kottar."

Bildkälla

10. Kattägarångest

"Jag sa 'min jävla katt' och sedan hulkgrät jag över 'jävla' för att jag fick så dåligt samvete över ordvalet.

Och min bästa kompis grät så hon hoppade upp och ner och viftade med armarna som en liten unge för att hennes sambo skulle 'lämna henne ensam' när han skulle gå och ta en dusch när hon var gravid."

11. The hanger is strong

"När McDonalds tog bort bären i botten på sin yoghurt och bara hade det överst på yoghurten, då grät jag.

Och när jag inte fick kebabsås på mina pommes, då fick min man ringa och skälla på restaurangen och säga att hans fru var gravid och behövde sås på sina pommes."

Bildkälla

12. Gråtskratt och skrattgråt

"Under min senaste graviditet var jag ett känslomässigt vrak. Jag fick tårar i ögonen varje gång jag skrattade. Dessa skrattårar gick över till riktig gråt.

Jag gick alltså från skrattande till att bryta ihop och det fanns inget stopp på tårarna. Jag är en person som har nära till skratt så ni kan ju tänka er hur kul det var för min omgivning."

13. Nakenkattkrav

"Jag börja gråta för jag ville ha en katt. Jag gillar inte ens katter.

När sambon sa 'okej vi kan skaffa katt, men en sån där skogskatt', då började jag gråta hysteriskt för jag ville minsann ha en nakenkatt. Stackars sambo."

Bildkälla

14. Sorglig badstund

"Jag låg i badkaret och började plötsligt tokgråta. Min man kom inspringande och frågade vad som hade hänt och försökte trösta mig. Efter mycket om och men slänger jag ur mig: 'Jag kan inte se duschslangen på väggen!' Min mage var alltså i vägen.

Jag såg att min man inte kunde handskas med det och sprang ut för att skratta och samla sig. Sen kom han in igen och satte sig på huk bredvid mig vid badkaret och tröstade mig, då blev allt bra igen."

15. Bullbryt

"Jag bröt ihop och stortjöt en hel dag för att jag hade för lite mjöl i bulldegen."

16. Växtmördaren

"Jag grät flera gånger över att jag hade dödat min sambos blommor. Då hade jag ändå låtit bli att vattna dem för att jag tyckte de var fula och ville att de skulle dö egentligen."

Bildkälla

17. Oklar gråtfest

"Jag började storgråta bland bröden på Citygross när vi skulle handla lite inför jul. Min pojkvän frågade mig varför jag grät? 'DET VET VÄL INTE JAG!' fick han till svar."

18. Fruktansvärd barnfilm

"Jag ville titta på någon gullig barnfilm en dag för jag orkade inte med drama eller något jobbigt. Det blev 'Tingeling och drömdjuret'. Har aldrig lipat så mycket till en film i hela mitt liv.

Min pojkvän kom in och undrade varför jag grät. 'DOM KOMMER ALDRIG SES IGEN!!!! Buhuhu!'"

Bildkälla

19. Distansterapi

"Vi låg i sängen och min man vickade på fötterna. Jag blev vansinnig och grät och ringde hans mamma i Egypten och hon blev orolig över vad som hade hänt för att jag grät så mycket."

20. Home alone – the next generation

"Jag var 17 år när jag väntade min son och bodde hemma hos min mamma. Började gråta varje gång hon gick till jobbet för jag inte ville vara ensam hemma."

21. En jävla vante

"Skulle gå ner på stan och gick förbi en vante. Började storböla! Den stackars vanten saknade ju sin kompis och någonstans fanns ett barn som frös otroligt om ena handen och jag undrade om jag också skulle bli en så 'elak' mamma.

Fick vända och gå hem igen. Storlipade i flera timmar. Jävla vante."

Bildkälla

Missa inte artikeln om Hayden, 20, som är den första mannen i Europa att vara gravid. Här kan du också läsa om sju vetenskapliga anledningar till att faktiskt inte skaffa barn.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du gråtit över något orimligt någon gång?