Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4675
reaktioner idag

10 saker du borde veta om din introverta partner

Om du dejtar eller är tillsammans med en introvert borde du verkligen känna till det här.

Om din partner är introvert finns det några saker som är riktigt bra att veta.

Till exempel att hen behöver vila mycket.

Och du inte borde ta åt dig om hen vill vara ensam.

Personer som är introverta är inåtvända och styrs mycket mer av sina egna uppfattningar än yttre händelser. Något som kan göra att de utåt upplevs som känslokalla, men egentligen har de ett starkt känsloliv.

Något som kan vara väldigt bra att tänka på om du som extrovert dejtar en introvert.

Det som skiljer er åt är nämligen att introverta hämtar energi genom att vara ensamma, medan extroverta gör det genom att umgås med andra, skriver Huffington Post.

Det finns tio saker som är riktigt bra att tänka på om du dejtar eller är tillsammans med en introvert.

1. Ta inte åt dig av att hen vill vara ensam

Det är inte personligt.

– Det har inte något med dig att göra. Hon är inte arg, hon håller inte inne något och behöver inte "prata om det". Hon behöver bara återhämta sig och när hon är tillbaka, kan hon vara med dig till 100 procent. Om du ger henne utrymme vinner ni båda i slutändan, säger Betsy Talbot.

2. Småprata inte – bjud in till djupare diskussioner

Bildkälla

Småprat är verkligen inte en introvert persons starka sida. Däremot är djupa diskussioner om meningsfulla ämnen mycket lättare för en introvert att engagera sig i. De kan både prata på, och lyssna ordentligt.

3. Försök inte förändra hen

CM Dimen: "Låt bara din introverta partner vara sig själv. Förstå att våra personligheter är olika och att vi har våra egna sätt att älska."

4. Hjälp hen att komma ur sitt "skal"

Även om introverta personer kan klaga och gnälla lite, är det bra att få dem att gå hemifrån. Det balanserar förhållandet mellan intro- och extroverta.

5. Omfamna tystnanden

Det är okej att inte prata hela tiden. Och ibland är den bästa intimiteten just att vara tillsammans i bekväm tystnad – oavsett om ni myser med varandra eller ligger på varsitt håll.

6. Ha tålamod

Julie Lombard: "Jag kanske verkar seriös först, men när jag väl är bekväm runt dig kommer jag öppna upp och visa min töntiga och löjliga sida."

"Jag är verkligen en vänlig, udda person som vill ha lång vänskap och en pojkvän, men jag behöver bli inbjuden för att delta i en diskussioner eller ett event för annars känner jag mig jobbig eller påträngande."

7. Förstå deras behov

Bildkälla

Ha förståelse för att introverta behöver ta det lugnt och slappna av efter en lång dag. De flesta är trötta efter en lång dag på jobbet, men introverta behöver särskilt tystnad och tid för att ladda om. Ge din partner 15-30 minuter att återhämta sig innan ni pratar om hur dagen har varit.

8. Påpeka inte att hen är tyst

Påpeka inte hur en tyst en introvert är – de vet det redan. Om de vill prata, så kommer de göra det.

9. Hen behöver mer lugna kvällar

Bildkälla

En introvert behöver fler hemmakvällar framför tv:n än klubbkvällar.

Nicholas Mercuro: "Utmana inte din partners behov av att spendera några kvällar hemma genom att poängtera att 'normala människor' går ut på helgerna."

10. Hen samlar gärna sina tankar

Introverta vill gärna samla sina tankar innan de tänker högt. Om ett nytt samtalsämne eller en konflikt uppstår är det lätt hänt att den introverta inte deltar lika mycket som du.

Introverta vill gärna ha lite tid att kunna reflektera – först då får du det samtal du vill ha.

Läs även om testet som visar om du är introvert eller inte och debatten "Man behöver inte vara utåtriktad för att lyckas i livet."

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du introvert?

Mer:

11 bilder som alla som hatar människor känner igen sig i