Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chocken: Tog Pornhub precis bort jättemycket porr? Här är sanningen

- 10/03/2017, 08:59 -

Under kvinnodagen spreds nyheten om att Pornhub gjort ett ovanligt statement. Men vi har tagit reda på sanningen.

På onsdagen uppmärksammades internationella kvinnodagen runt om i världen. Vissa tycker att dagen är viktig och bra, andra är kanske inte lika förtjusta i den.

Det finns många olika sätt att göra kvinnodagen till en grej, men en av de mer konstiga nyheterna som började spridas på nätet handlade om porrsajten Pornhub.

Bilden, som fick stor spridning på Twitter, såg ut som en skärmdump från sajten, där följande meddelande kunde läsas:

“För att visa solidaritet med #ADayWithoutWomen och #InternationalWomensDay kommer vi tillfälligt deaktivera allt heterosexuellt innehåll på vår sajt. Det är viktigt att komma ihåg att kvinnor inte bara är sexobjekt utan också våra jämlikar som förtjänar respekt”

Många spred bilden och tänkte att en av världens största porrsajter gjort ett starkt feministiskt statement. Men ganska snabbt började människor påpeka att hela grejen var fejk.

För det hade ju definitivt märkts om Pornhub bestämt sig för att ta bort enormt mycket porr. Alltså verkligen SÅ mycket porr.

"Jag var precis inne och kollade, och det funkar", skrev en på Twitter under kvinnodagen.

Och när Nyheter24 kontaktar Pornhub bekräftar sajten att det hela är en bluff.

– Den här storyn är deifinitivt fejk, säger Chris Jackson, kommunikationschef på Pornhub till Nyheter24.

Med andra ord har vi än så länge inte en värld där porrsajter går ut och gör stora ställningstagande genom att ta bort en massa porr.

Har du undrat hur mycket av internet som faktiskt är porr? Här är svaret!

Borde Pornhub göra detta nästa år?