Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Taylor frågade om lönen innan jobbintervjun – företagets svar får internet att rasa

- 16/03/2017, 19:13
Taylor frågade om lön och förmåner innan jobbintervjun.
1 av 3

Taylor frågade om lön och förmåner innan jobbintervjun.

Twitter/Pixabay

Då svarade företaget något som gjorde internet riktigt upprörd.
2 av 3

Då svarade företaget något som gjorde internet riktigt upprörd.

Twitter

Företaget försökte sedan rädda situationen.
3 av 3

Företaget försökte sedan rädda situationen.

Pixabay

När Taylor sökte ett jobb och frågade om vad för lön hon skulle tänkas få om hon fick jobbet, något som företaget inte verkade uppskatta.

Det var när Taylor, som twittrar under namnet Feministjourney, sökte jobb på det kanadensiska företaget SkipTheDishes som hon fick ett väldigt underligt svar på en fråga, skriver Attn.

Hon fick veta att hon var välkommen på intervju hos företaget, som arbetar med utkörning av matvaror till hushåll. Men när hon frågade företagets representant Victoria om vilken lön hon och förmåner hon skulle få om hon fick jobbet svarade företaget att de inte längre var intresserade.

"Din fråga visar att dina prioriteringar inte är i linje med de SkipTheDishes har. Vi kommer inte längre gå vidare med intervjun på torsdag", svarade Victoria då.

Taylor blev, förståeligt nog, ganska arg på bemötandet från företaget och lade ut en tweet om det där hon skrev: "Sökte jobb på SkipTheDishes. De ställde in min intervju för att jag frågade om lön/förmåner".

Tweeten har idag fått över 4 000 delningar och 5 000 gilla-markeringar.

Och det visade sig även att det här inte var Taylors första intervju med företaget. Hon skriver nämligen i en annan tweet att hon redan gjort en telefonintervju med företaget som de var nöjda med, men skulle göra ett meny-test, vilket var det som blev inställt.

Hon fick sedan ett långt mail där företaget förklarade mer utförligt varför de nekat henne intervjun där de bland annat skrev: "Vi tror på hårt arbete och ihärdighet i jakten på att nå företagets mål snarare än att fokusera på kompensation" och "På grund av den anledningen så är frågor om kompensation och förmåner i ett så tidigt stadie problematiskt".

Användare på Twitter godtog dock inte företagets förklaring till varför de nekat Taylor en intervju, samt påtalade det absurda i att neka någon information om lön och förmåner.

Företaget försökte sedan lösa situationen med två egna tweets, där de bland annat hängde ut Taylor med sitt fullständiga namn.


Vad som hände efter SkipTheDishes tweet vet ingen vad Taylor svarade, men vi kan nog gissa att hon inte kände sig speciellt intresserad av jobbet, skriver Attn.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit på en jobbintervju?